Yeni kuş alınca muhabbet kuşum ötmeyi bıraktı

nsena

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 9 aydır sahip olduğum bir erkek muhabbet kuşum var, hiç susmayan çok fazla öten sesli bir kuştu. 1 yaşına girmedi henüz, 1 aylık yeni bir erkek daha aldım yanına. geldiğinden beri 1 hafta olacak, eski kuşum can hiç ötmüyor.. O cıvıl cıvıl halinden eser kalmadı. Evde çok alışmıştık onun sesine ama ara sıra ötüyor çok az... Çırpınmaları oyuncağını kafese vurup vurup oynamaları durdu. Düzelir mi ya? Tek kalmasına üzüldüğüm için yeni kuşumuzu almıştım ama, Yeni kuş yüzünden böyle oldu... neden böyle korkuyor mu acaba? Çok üzüldüm ya keşke almasaydım... Yeni kuşumuza sahip bulup versem mi? Ne yapmam gerekiyor? Kafesleri ayıramam hem başka kafesim hem de yeterli alanım yok 🥺

Erkek yerine dişi alabilirsiniz, eşi olan kuşlarda sahibine karşı olan ilgide azalmalar normaldir. Daha detaylı bilgiyi üstadlar yazacaklardır.

Erkek yerine dişi alabilirsiniz, eşi olan kuşlarda sahibine karşı olan ilgide azalmalar normaldir. Daha detaylı bilgiyi üstadlar yazacaklardır.
Ay çok teşekkürmederim. Erkek dediler ama aldığımız kuş dişi midir acaba? Yani erkek olsa da kuşumuzun böyle sessizleşmesi normal değil mi? Evde kuş yok gibi resmen 🥺 alışma süreci dedik ama... 1 hafta oldu... Ve çok çok sağolun

Dışkı resmini ve videosunu paylaşır mısınız. Hasta mı değil mi bir bakalım. Diğeri baskın gelmiş onu baskılamış olabilir. Kavga vs var mı ?

Erkekler arasında rekabet olabilir,durgunluk ondan da olabilir ama önce her iki kuşun da videosunu ve dışkılarını görelim..

Dışkı resmini ve videosunu paylaşır mısınız. Hasta mı değil mi bir bakalım. Diğeri baskın gelmiş onu baskılamış olabilir. Kavga vs var mı
Yok kavga çok şükür, yenisi gelince çok sessizdi zaten. Tek sorun bizim eski kuş can elimize alınca veya parmak uzatınca çok hafif gagalar, yeni kuş aristo yeni kafesine koyarken kanattı resmen elimi... Daha sert bir kuş ama kavga etmiyorlar... eskisi oradan oraya atlarken yenisi susup kenarda duruyor. Arada birbirlerinin gagalarını birleştiriyorlar sanırım öpücük gibi bir samimiyet(?) kuruyorlar anlamadım ama kavga etmiyorlar hiç... Yeni kuş hareket etmediği için eskisi arada yanına gidip dürter gibi bir şeyler yapıyor sert olmadan ama yenisi susmaya devam ediyor... Daha 1 aylık ve alışır diye düşünüp bekliyoruz onu da ama eski kuşumuz da susunca üzüldük...

Dışkısı şöyle https://hizliresim.com/oov9smv

Erkekler arasında rekabet olabilir,durgunluk ondan da olabilir ama önce her iki kuşun da videosunu ve dışkılarını görelim..
Yani lavga ettiklerini hiç görmedim, yeni kuş ilk geldiği zaman çok korkuyordu eskisi de sürekli gagasını ona yapıştırıp duruyordu.,bazen de birbirlerinie gagalarını birleştiriyorlar ama naptıklarını anlamıyorum bir tanışma dili sanırım(?)

Fotoğraf ve videolar şöyle;
Koyu mavi olan 1 aylık yeni kuşum, açık olan da eski kuşum

https://files.fm/u/44r2b55w88
Bu arada eski kuşum nedense hep böyle bir durgun, sessiz... Korkuyor veya yavru diye mi bilmiyorum... Ama alırken gayet sağlıklı, erkel bir kuş diyerek verdiler...

Yok kavga çok şükür, yenisi gelince çok sessizdi zaten. Tek sorun bizim eski kuş can elimize alınca veya parmak uzatınca çok hafif gagalar, yeni kuş aristo yeni kafesine koyarken kanattı resmen elimi... Daha sert bir kuş ama kavga etmiyorlar... eskisi oradan oraya atlarken yenisi susup kenarda duruyor. Arada birbirlerinin gagalarını birleştiriyorlar sanırım öpücük gibi bir samimiyet(?) kuruyorlar anlamadım ama kavga etmiyorlar hiç... Yeni kuş hareket etmediği için eskisi arada yanına gidip dürter gibi bir şeyler yapıyor sert olmadan ama yenisi susmaya devam ediyor... Daha 1 aylık ve alışır diye düşünüp bekliyoruz onu da ama eski kuşumuz da susunca üzüldük...

Dışkısı şöyle https://hizliresim.com/oov9smv

Dışkı resmini ve videosunu paylaşır mısınız. Hasta mı değil mi bir bakalım. Diğeri baskın gelmiş onu baskılamış olabilir. Kavga vs var mı ?
Ay video da istemişsiniz bu arada özür dilerim unuttum
videolar şöyle;

Yani lavga ettiklerini hiç görmedim, yeni kuş ilk geldiği zaman çok korkuyordu eskisi de sürekli gagasını ona yapıştırıp duruyordu.,bazen de birbirlerinie gagalarını birleştiriyorlar ama naptıklarını anlamıyorum bir tanışma dili sanırım(?)

Fotoğraf ve videolar şöyle;

https://files.fm/u/44r2b55w88
Bu arada eski kuşum nedense hep böyle bir durgun, sessiz... Korkuyor veya yavru diye mi bilmiyorum... Ama alırken gayet sağlıklı, erkel bir kuş diyerek verdiler...
Bu kuş bence erkek

Geri