Yeni Kuş a ne gerekli?

mertmert

Yeni Üye
Katılım
27 Kas 2024
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Merhaba, kızımla bir kuş aldık. Petshop da satan şahıs sadece mama ve dal darı verdi, vitamin vs sorduk gerek yok şimdilik yavru dedi. Kaç aylık olduğunu da anlamadık, erkek sanıyoruz. Ancak biz emin olamadık, mutlaka bir ek besin, gıda vermemiz lazım sanki. 1 günden beri de dışkısında sindirilmemiş yem görüyoruz, kuşun durumu iyi, ötüyor,uçuyor,yiyor ama ne yapmalıyız bilgimiz yok.Sizlerden yavru kuşa ne vermeliyiz,vitamin,probiyotik,kalamar kemiği,kum ekipmanlar ne olmalı, markası ne olmalı desteklerinizi rica ediyorum.

Selamlar









 
Kuşunuz yavru dişi.
Yem olarak Versele Laga,Natural King,Garden Mix pembe şerit olabilir.
Dal darı fazla tüketilirse obeziteye neden olabilir o yüzden siz şimdilik haftada yarım darı verin,bittiği zaman satın almayın tekrar.
Probiyotik ve vitamin düzenli kullanılmalı,çok önemli. Kanatlı oil prozim probiyotik ve kanatlı oilin multivitaminini öneririm. Bütçem çok yok derseniz Röhnfried Entrobac probiyotik (20 gr),Röhnfried Gervit-w multivitamin(30 ml) alabilirsiniz,isterseniz Röhnfried yetkili Tokat il bayiliği olan Karadenizpet.com dan alabilirsiniz,Versele Laga da var yem olarak ,petşoplara nazaran daha ucuza temin edebilirsiniz.
Gaga taşı olarak Powermax mineral blok taşını öneririm,içeriği geniş güzel bir üründür.
Kum almayın muhabbet kuşu tohumların kabuğunu soyup yediği için kuma gerek yok.
Ek olarak karaciğer koruma ve B vitamini de temin edin,Röhnfried Bt Amin Forte olabilir,Röhnfried Sedochol olabilir,bölünmüş olarak temin edebilirsiniz.
Kafesiniz geniş ve boyasız olsun,tabanda tel ızgara olsun ki kuş dışkılarıyla temas edemesin. Çifthane üretim salma kafes öneririm. Galvaniz kaplama iyidir.
Tüneklere gelirsek ahşap veya bambu olsun,plastik kullanmayın.
Ayda 1 veya 2 kez genel temizlik yapın Virkon s öneririm profesyonel dezenfektandır kuş gribine bile iyi gelir,kafes tünek yemlik suluk temizliğinde kullanılabilir.
Ayna takmayın kafese bunu da yazayım. Yutabileceği oyuncaklar almayın.
Kafes tülü takmayın ayak tırnakları takılıyor.
Kafes tabanına mısır granülü serip kirlendiğinde çöpe atıp yeniden granül serebilirsiniz. Veya kafes tabanına kafesin tabanının şekline göre poşet kesip kirlendiğinde,ertesi gün kirli poşeti çıkarp ve çöpe atıp kafese yeni poşet takabilir ve temizliği sağlamış olursunuz. Dışkılar kafeste çok fazla bekleyemez hastalık saçar o yüzden temizliğe dikkat etmek gerekir.
Kuş yem yediği zaman kabuklar üstte birikir,günlük olarak o yem kabukları temizlenmelidir tükürüksüz üfleyerek kabukları giderebilirsiniz. Suluk her gün yıkanıp içme suyu konulmalıdır. 30 ml su koymanız yeterli olur zaten çok su içemez.
Kafesten çıkarırken de cam açık olmasın kaçabilir. Sivri şeyler olmasın perde açık olmasın ki cama toslamasın.
Günlük olarak dışkı takibi yapın,kusma kötü koku halsizlik gibi şeyler hastalık belirtisidir bunlara dikkat edin.
Haftada 1 haşlanmış yumurta maması verin,haftada 2 kere (toplam 2 çay kaşığı) keten tohumu verin.

Ürünleri temin ederseniz size vitamin probiyotik hangi ölçüde ,haftada kaç kere kullanmanız gerektiği ile ilgili program yapabiliriz.
 
Geri
Üst