Yeni gelen yavru muhabbet kuşu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eneshn13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eneshn13

Yeni Üye
Merhaba, ben Enes, 16 yasindayim. Uzun zamandir bir hayvan sahiplenip onunla guclu bir bag kurmak istiyordum. Bu yuzden muhabbet kusu almaya karar verdim. Sans eseri, muhabbet kuslariyla arasi iyi olan bir arkadasim vardi ve ondan yaklasik 1.5-2 aylik, Violet Rainbow olarak adlandirilan erkek mavi renkte, oldukca uysal bir muhabbet kusu sahiplendim.

Eve ilk geldiginde oldukca korkmustu, bu yuzden 1-2 saat sakinlesmesini bekledim. Sonrasinda elimi yavasca kafese sokarak onu korkutmadan elime alismasini saglamaya calistim ve bunda basarili oldum. Bugun yem yemeye de basladi, ancak sadece biz yokken yiyor. Yanina gittigimizde yemeyi birakiyor. Ayrica hic sesi cikmiyor , sanki bizi sevmiyor gibi hissediyorum. Bazenleride 1-2 saat boyunca tellere çıkıp hareketsiz bir şekilde duruyor.

Bu buyuk ihtimalle yeni bir ortama alisma surecinden kaynaklaniyor ama ona en hizli sekilde nasil guven verebilir ve bag kurabilirim? Deneyimli kisilerden tavsiye almak isterim.

Merhaba, ben Enes, 16 yasindayim. Uzun zamandir bir hayvan sahiplenip onunla guclu bir bag kurmak istiyordum. Bu yuzden muhabbet kusu almaya karar verdim. Sans eseri, muhabbet kuslariyla arasi iyi olan bir arkadasim vardi ve ondan yaklasik 1.5-2 aylik, Violet Rainbow olarak adlandirilan erkek mavi renkte, oldukca uysal bir muhabbet kusu sahiplendim.

Eve ilk geldiginde oldukca korkmustu, bu yuzden 1-2 saat sakinlesmesini bekledim. Sonrasinda elimi yavasca kafese sokarak onu korkutmadan elime alismasini saglamaya calistim ve bunda basarili oldum. Bugun yem yemeye de basladi, ancak sadece biz yokken yiyor. Yanina gittigimizde yemeyi birakiyor. Ayrica hic sesi cikmiyor , sanki bizi sevmiyor gibi hissediyorum. Bazenleride 1-2 saat boyunca tellere çıkıp hareketsiz bir şekilde duruyor.
Sizce bu davranışlar normal mi ?
Bu davranışları gayet normal . Tellere çıkıp durması ortama alışkın olmadığından tedirginlik belirtisi. Her yeni kuş özellikle akşamları istisnalar dışında tellerde uyuyor olmaktadır. Alışmasona zaman tanıyın aceleci olmayın. Ortama alıştıktan sonra konuşma eğitiminine kesinlikle geçin kelimeler öğretin. Sesi çıkmamasıda normal ilerleyen zamanda susturamazsınız :)

Bu davranışları gayet normal . Tellere çıkıp durması ortama alışkın olmadığından tedirginlik belirtisi. Her yeni kuş özellikle akşamları istisnalar dışında tellerde uyuyor olmaktadır. Alışmasona zaman tanıyın aceleci olmayın. Ortama alıştıktan sonra konuşma eğitiminine kesinlikle geçin kelimeler öğretin. Sesi çıkmamasıda normal ilerleyen zamanda susturamazsınız :)
Bilginlendirmeniz için çok teşekkürler sanırsam eve daha yeni gelmesine rağmen biraz fazla bağ kurup tribe giriyorum internetten bu konuyla alakalı bir sürü video izlememe rağmen birisinden bu sözleri duymayınca içim rahat etmicekti tekrardan teşekkür ederim 😊

Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Foto için hızlıresim com,video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.

Ayrıca şu yazıları da okumanızı öneriyorum.

Kafamda 1-2 tane daha soru işareti var yardımcı olursanız çok sevinirim

Kuşumun ortama alışma süresinde yanında mı durmalıyım ?

Kafes dışına ne zaman çıkarmalıyım?

Geldiği ilk günden itibaren kafes içinde parmağıma tünmesi için onla yakın temasa girmemin herhangi bir olumsuz tarafı olur mu (bana karşı olan güveni ve karakteri olarak)?

Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Foto için hızlıresim com,video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.

Tamamdır paylaşıyorum hemen

Bilginlendirmeniz için çok teşekkürler sanırsam eve daha yeni gelmesine rağmen biraz fazla bağ kurup tribe giriyorum internetten bu konuyla alakalı bir sürü video izlememe rağmen birisinden bu sözleri duymayınca içim rahat etmicekti tekrardan teşekkür ederim 😊
Rica ederim bu arada foruma hoş geldiniz:) kafanıza takılan ne olursa sorabilirsiniz. Zaten ilgiyi eksik etmediğiniz takdirde o bağ fazlasıyla olacaktır. Tabi daha önce deneyiminiz yok anladığım kadarıyla forumda birçok bilgi ve konu başlıkları mevcuttur onlarıda inceleyebilirsiniz:) vitamin takviye kafes düzeni vs. Ne olursa olsun sorabilirsiniz. Burada kendinizi rahat hissedin :)

Hızlıresim.com dan paylaşın video sitesinden paylaşmışsınız

Kafamda 1-2 tane daha soru işareti var yardımcı olursanız çok sevinirim

Kuşumun ortama alışma süresinde yanında mı durmalıyım ?

Kafes dışına ne zaman çıkarmalıyım?

Geldiği ilk günden itibaren kafes içinde parmağıma tünmesi için onla yakın temasa girmemin herhangi bir olumsuz tarafı olur mu (bana karşı olan güveni ve karakteri olarak)?
Ortama alısma sürecinde yanında durabilirsiniz o küçüklükte kuş ters bir hareket yapmadığınız takdirde güven sorunu aranızda hiç olmayacaktır. Önce kafes içerisinde parmak ve elinize alışmasını sağlayın. (Kuşunuzu asla avuç içi ile tutmayın. )

Ortama alısması 1hafta 10 gunu bulabilir tabi siz 15 gün bekleyin bu süre zarfında elinize iyice alıştırın.

Daha sonra ilk aşama olarak dışarı çıkarcağınız zaman kafesinin üzerine koyun parmağınızdan. Kafes bölgesinde kafes dışı eğitimlere başlayın.

Daha sonrasında alın gezin odalarda :)

Süreç size bağlı . Hep ilgisini çekmeye çalışın.

Tünek konusunda şöyle bir sorun yaşadım Dün kafesi ilk aldığımızda yanında plastik tünek verildi ve ben yeterince bilgiye dahip olmadığım için herhangi bir şey demedim eve gidince plastik tüneklerin kuşun ayağında mantar yapabileceğini tahta tüneklerin daha sağlıklı olacağını öğrendim ve petshopa gidip bu durumu söylediğimde tahta tüneğin kuşun gagasına zarar vericeğini gsöylediler o yüzden almadım sizce hangisi daha mantıklı

Tünek konusunda şöyle bir sorun yaşadım Dün kafesi ilk aldığımızda yanında plastik tünek verildi ve ben yeterince bilgiye dahip olmadığım için herhangi bir şey demedim eve gidince plastik tüneklerin kuşun ayağında mantar yapabileceğini tahta tüneklerin daha sağlıklı olacağını öğrendim ve petshopa gidip bu durumu söylediğimde tahta tüneğin kuşun gagasına zarar vericeğini gsöylediler o yüzden almadım sizce hangisi daha mantıklı
Tabiki tahta tünek. Gagaya ne zarar verecekmiş salçalamasın..

Yanlış bilgi. Tahta tünek en sağlıklısıdur. Ve gaga sağlığı içinde iyidir. O dediğini dikkate almayın. Ahşap tüneğe geçmeniz en sağlıklısı olacaktır.

Kuş sağlıklı görünüyor. Güzel bakım ve bağışıklık sistemini destekleyerek. Sağlıkla devam etmesini sağlarsınız. En basitinden her gün suyu yenilenmeli. Mutlaka probiyotik kullanılmalı vs. Forumda her konuda bilgi mevcut araştırın.
Tamamdır çok teşekkür ederim bilgilendirmeler için

Açılan formun ardından bir gün bile geçmedi fakat kuş ortama alışmaya başladı ilk başlarda heykel gibi duran kuş şimdi yerinde duramıyor dört gözle kafesten çıkaracağım günü bekliyorum 😀

Öncelikle ortama biraz daha alışmasını bekleyin sonra çıkarırsınız.

Geri