Evet arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi yeni aldığım kuşu kafese koyarken maalesef kaçtı ve duvara çarptı oradan sonra 2 defa daha aynısını yaşadıktan sonra ancak kafese alabildim. Kafese girdikten sonra tabanda tellerin arasına gagasını koyup beklemeye başladı ve bir süre sonra zıplayarak tüneğe geçti. Ardından kısa bir zaman sonra (bu süreci bilmiyorum başında değildim ama herhangi bir olay olduğunu sanmıyorum) tabanda beklemeye başladı ve garip bir şekilde kasılmalar yapmaya başladı sürekli kafasını sola eğip sol ayağını yan basıyor ve kızma/hırlama tarzında ses yapmaya başladı. 2-3 saattir bu hareketi kısa zaman aralıklarında yapmaya devam ediyor (her 0.5-1 saniyede bir defa ve arada 5-10 saniye ara verip devam ediyor). Maalesef karanlık ve sessiz bir odaya almama rağmen uyumuyor, yem yemiyor ve su içmiyor.
Neler yapabileceğim konusunda pek bir fikrim yok. Yardımcı olabilecek kişilere şimdiden teşekkür ediyorum.
Ayrıca kısa bir videosunu çektim olayı tam anlatabilmek için: Video
Neler yapabileceğim konusunda pek bir fikrim yok. Yardımcı olabilecek kişilere şimdiden teşekkür ediyorum.
Ayrıca kısa bir videosunu çektim olayı tam anlatabilmek için: Video