Yeni alınan kuş ve 2,5 aydır geçmeyen dışkı problemi

Fatih1980

Meraklı Üye
Merhabalar 2,5 ay önce aldığım, eve getirdikten sonra dışkısını farkettiğim kuşun güncel video ve dışkı resmi ektedir.

Bu periyot içerisinde uygulanan tedaviler sırasıyla,
1 - Plus vet marka 4 in 1 Mix Plus Extra ( Endikasyon : Salmonella - Trichomaniasis - Hexamitasis - Adeno Coli - E/Coli - Mycoplasma - Coryza gibi Bakteriyel Enfeksiyon Hastalıkları için kullanılır.)
2 - Tyson marka Wormex (İÇ PARAZİT VE KISIRLIK ÖNLEYİCİ TOZ)
3 - Flagyl
4 - Care4Birds marka Fungi Stop (Candidiasis, Moniliasis ve Aspergillosis gibi Mantar Hastalıkları için kullanılır.)

17.11.2024 tarihli dışkı resmi
20.11.2024 tarihli dışkı resmi
20.11.2024 tarihli video

Son 3 gündür de entrobac veriyorum daha sonra gervit-w ve Med Tollyamin Forte vereceğim.

İlk geldiği zamana göre hareket, görüntü biraz toparladı fakat ne yazık ki 3-4 gündür su tüketimi arttı, dışkı da toparlamadı. 3 veteriner aradım anlamadıklarını söylediler.

Sizce problemi nedir?

Dışkıda veya ağızda koku var mı ? Boğazına hiç baktınız mı beyaz bir lezyon var mı ? İlaçları kaç gün ve hangi ölçeklerde kullandınız ? Kusma var mı veya hiç oldu mu ? Öğürme var mı ? Aldığınız kaçıncı gün ilaç başladınız ve hasta olduğuna nasıl kanaat getirdiniz ?

Aldığım gün başka bir üretici arkadaş, bu kuş hasta dedi resmini atmıştım, daha sonra dışkısını ve hareketlerini takip ettim. Dışkı formu bozuk ve renkliydi. 1 hafta sonra ilaca başladım. İç parazit 1 gün, mantar 6, diğerleri 5 gün.
Kusma öğürme rastlamadım, ağızda beyaz birşeyde görmedim.
Bugün kü dışkı resmine üretici bir arkadaş bağırsak enfeksiyonu dedi, diafuryl kullan dedi, bilemedim açıkçası

Çok fazla ilaç kullanmışsınız. Kuşta belirtiler var mı öğürme kusma hapşırma burun göz akıntısı,ağız içinde lezyon,ağızda veya dışkılarda kötü koku,kursağın şiş olması vs?
Hangi şehirde yaşadığınızı belirtirseniz kanatlı kliniği varsa size öneride bulunabiliriz.

Açıkcası çoğunu üretici arkadaşların önerisiyle kullandım. Dışkı tahlili olmayınca deneme yanılmaya dönüyor ne yazık ki, her tedavi arası 1 hafta boşluk gibi birşey oldu, şu an için mevcut durumda dışkı harici farkettiğim birşey yok. Hiç öğürdüğünü kustuğunu, dışkıda yem..vs görmedim .

Antibiyotik kokteyleriyle karaciğeri çok zorlamışsınız. O dışkıdaki sıvı yeşil safra suyu. Karaciğer destekleyici kullanın yeterli başka birşeye gerek yok! Deve dikeni çayı olabilir mesela haftada 2 defa yapıp verin.

Dışkı bozukluğu dışında anormal herhangi birşey var mı ? Veya oldu mu hiç ? Kuş hareketli canlı bir kuş. İlaçları kapalı ambalajda mı aldınız. Onlardan biri etki etmemiş olabilir mi ?

Dışkı bozukluğu dışında anormal herhangi birşey var mı ? Veya oldu mu hiç ? Kuş hareketli canlı bir kuş. İlaçları kapalı ambalajda mı aldınız. Onlardan biri etki etmemiş olabilir mi ?
İlk geldiğinde tüyleri kabarıktı, dışkısı bundan çok daha kötüydü, keşke elimde fotoğraf olsaydı. Flagyl kullandıktan sonra bir kademe daha iyiye döndü genel olarak. İlaçları güvercineczanesinden aldım internetten. Wormex ve fungi stop bölünmüş.
Su tüketimi arttı birkaç gündür, bilmiyorum bir anlamı var mı ama kafeste çok ters asılı duruyor, yandaki diğer kafeslere bakmak için mi bilmiyorum

Geri