bu formda hep bu ırk konuları dönüp duruyo.defalarca yazdım çizdim.arkadaşlar ingiliz diye bir ırk yok ki orjinalını bulasınız.bunlar bizim uydurdugumuz satış hileleri.aslında hile demek doğru deil kırıklık isimleri yada derceleri diyelim
.bu yarattıgımız isimlere kendimizde inanıp gözümüzde bi ingiliz kuş oluşmuş durumda hatta bununla birlikte çek,hollanda,belçikalarda dahil.işte oluşan bu hayali ırklar neden bukadar tartışma konusu oluyor sorusuna cvp sudur herkes kendi bildiğini ingiliz,çek ,vs yapmış.bana göre inglz olan kuş bi başkasına göre bu jumbo kırığı show kırığı diye geçiyor yada tam tersi olabiliyor bazen.işte göze oturmak dediğim bu ama satarken bu isimler işe yarıyor gerçekten .bende bu isimleri kullanarak paylaşıyorum kuş satarken peki neden piyasa bu çünkü.sanki bu ırklar gerçekten varmışta ona göre yani o iriliğe göre satıcıda alıcıda fiyat belirliyo YANİ kuşun kırıklıgını ölçmek belirlemek için bu isimler gercekten işe yarıyor.orjinal ingz,çek vs dıye yola cıkarsanız aldanırsınız çünkü bu ırkların hiç biri yok.ara ırk isimleri doğrusu kırıklar sadece ulkemızde var bu isimler dediğim gibi bir ırk değil kuşun kırıklıgını belirleyıcı isimlerdir.