Yemlikten yem yemiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nazir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nazir

Yeni Üye
Yeni aldığım dişi muhabbet kuşu akıllı yemlikten yemiyor ayağı ile yemliği dağıtıyor bu yüzden normal yemlik taktım. Dişi olduğu için yuva yapmak istiyor dediler. Fakat normal yemliğin basamağın arasından çıkmaya çalışıyor kendini sıkıştırıp öldürecek diye endişe ediyorum. Elimle beslediğim zaman gayet güzel yiyor aç kalıp hasta olacak diye endişe ediyorum bu normal mi sizce düzelir mi. Bir zaman sonra mecbur gidip yer diyorum. İnadına gidip o basamağın arasından çıkmaya çalışıyor kendini sıkıştırcak 🤦🏻

Kuş stresli demekki. Stresini önlemeniz lazım yeni yemlikteki yemi de dağıtır muhtemelen. Yuva hazırlığıyla alakası yok.

Olabilir 1 hafta oldu daha çünkü. Akıllı yemliği dağıtıyor. Bütün hepsini boşaltıyor. Onu çıkardım normal yemlik taktım. İmkansızı başarmaya çalışıyorm basamağın altından delikten yemliğe çıkmaya çalışiyor. Kendine zarar verecek. Bakıyorum yemde yediğini görmüyorum. Ne yapmam lazım. Biraz daha zaman verince düzelir mi. Yoksa bunu ilerletme şansım varmı

Youtubeden kümes sesi dinletin uzun uzun. Ortama güvenmesini sağlayın.

Yeni aldığım dişi muhabbet kuşu akıllı yemlikten yemiyor ayağı ile yemliği dağıtıyor bu yüzden normal yemlik taktım. Dişi olduğu için yuva yapmak istiyor dediler. Fakat normal yemliğin basamağın arasından çıkmaya çalışıyor kendini sıkıştırıp öldürecek diye endişe ediyorum. Elimle beslediğim zaman gayet güzel yiyor aç kalıp hasta olacak diye endişe ediyorum bu normal mi sizce düzelir mi. Bir zaman sonra mecbur gidip yer diyorum. İnadına gidip o basamağın arasından çıkmaya çalışıyor kendini sıkıştırcak 🤦🏻
Yavru oldugu için bu yemlşk arasından geçme gibi durumlaeı ozamanlar deniyolar tabi dediğiniz gibi bu riskli ama atlatır. Akıllı yemlik konusundsda alısması süreç alıyor döküyorlar. Az koyun döktükçe hazneden döküleni ekleyin illaki alışacaktır. Ben mesela akıllı yemlikte israfı onlemek için kabukların oldugu hazneyi bir tur daha ekliyorum çünkü alıssada alısmasada o tohumlar elbet dökülüyor alt hazneye. Alıstırana kadar az az devam edin dökrükçe ekleyin hazneden. Alışması zaman alabilşyor.

Yavru oldugu için bu yemlşk arasından geçme gibi durumlaeı ozamanlar deniyolar tabi dediğiniz gibi bu riskli ama atlatır. Akıllı yemlik konusundsda alısması süreç alıyor döküyorlar. Az koyun döktükçe hazneden döküleni ekleyin illaki alışacaktır. Ben mesela akıllı yemlikte israfı onlemek için kabukların oldugu hazneyi bir tur daha ekliyorum çünkü alıssada alısmasada o tohumlar elbet dökülüyor alt hazneye. Alıstırana kadar az az d

Yavru oldugu için bu yemlşk arasından geçme gibi durumlaeı ozamanlar deniyolar tabi dediğiniz gibi bu riskli ama atlatır. Akıllı yemlik konusundsda alısması süreç alıyor döküyorlar. Az koyun döktükçe hazneden döküleni ekleyin illaki alışacaktır. Ben mesela akıllı yemlikte israfı onlemek için kabukların oldugu hazneyi bir tur daha ekliyorum çünkü alıssada alısmasada o tohumlar elbet dökülüyor alt hazneye. Alıstırana kadar az az devam edin dökrükçe ekleyin hazneden. Alışması zaman alabilşyor.
Öyle deniyeyim bir de. Yok hanımdan fırça yiyoz etraf yem oluyor dağıtınca akıllı yemliği 😀

Geri