Yem için hava basınçlı kap

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bello
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bello

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba bu kaplardan kullanan var mı hava basınçlı diye geçiyor yemlerin bozulmaması için önerir misiniz

hızlı resim linki

Biz bazı bakliyatları saklama kabında muhafaza ediyoruz uzun süredir kullanıyoruz gayet iyi oluyor ama içine böceklenmemesi için de defne yaprağı koyarız biz.
Vakumlular iyi olur. Fakat şuna dikkat edin,her materyal gıda ile temasa uygun değil. Fiyat olarak değil materyal olarak bakın.
Cam en sağlıklı materyallerdendir onu tavsiye ederim. Ayrıca içine 3-4 adet defne yaprağı da eklemenizi öneririm. Yemleri kuru ve serin , güneş görmeyen karanlık yerde muhafaza ederseniz doğru şekilde saklamış olursunuz,kurtlanma böceklenme yani kısaca bozulma olmaz.
+Plastik saklama kabı kullanmayın.
Cam kavanoz+bambu vakumlu kapak öneririm.

Son düzenleme:
51Sat1oyzsS._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

Bunun daha büyük olanlarına bakabilirsiniz.

Eğer az miktarda alıyorsanız güzel bir kilitli poşet iş görecektir. Ben genelde 1kg ya da 1/2 kg alıyorum. Havasını aldırıp kilitlerseniz daha iyi olur. Böceklenme için defne yaprağı, nemi alması için de ufak bir keseye kuru pirinç koyabilirsiniz. Eğer kuru bir şehirde yaşıyorsanız gerek yok. İstanbul gibi nemli bölgelerdeyseniz dikkat etmek lazım. Eğer üretici değilsek bir ya da iki kuşumuz varsa fazla malzeme kalabalığı gereksiz olacaktır diye düşünüyorum.

Geri