yavruyu yumurtadan cok erken cikardim

mavis03802

Yeni Üye
arkadaslar merhaba. muhabbet kusumun suan ikinci kuluckasi. ilk kulucka doneminde 10 tane yumurta yapmisti sadece 3 tane yavru cikti, birkac tanesi bostu digerleri de yumurtanin icinde ölmüştü. 1 ay bekledim cikmadiklari icin aldim ben de yumurtalari. daha sonra birkac yerde 22 gun sonra yavru cikamazsa cimbiz yardimiyla kendimiz cikarmamiz gerektigini gormustum. suan kusum 9 tane yumurta yapti, bshsettigim yumurtanin uzerinden 21 gun gecmis isiga tutup baktigimda ici siyahti ben de ilk yumurtalar gibi ölmesin diye kendim cikarmaya karar verdim. yavruya zarar vermeden cikardim ama acarken kan cikti kabuklar kanliydi yavru ise temizdi kanli degildi suan yasiyo ses de çıkarıyo ama gobegindeki sari sey duruyo daha gelismemis tam. yuvaya koydum annesinin yanina annesi altina aldi yavruyu. bir sorun olur mu yavru gelismeye devam eder mi yoksa ölür mü cok vicdan azabi cekiyorum bilgili kisiler acilen cevap verirse cok mutlu olurum lutfen

Sorunsuz yaşar diye düşünüyorum. Siz çıkarmasanız 6-10 saat içinde çıkacaktı demekki.

cok tesekkur ederim içimi rahatlattiniz Allah razi olsun
Rica ederim böyle durumlarda kendiniz çıkarmak yerine 38-40 derece suyla nemlendirip yavrunun çıkışını kolaylaştırmak daha mantıklı. Yumurta içi ölümleri önlemek için probiyotik ve multi vitamin desteği verilmeli. Ayrıca keten tohumu verin günde 2 çay kaşığı kadar. 2 günde bir haşlanmış yumurta

Rica ederim böyle durumlarda kendiniz çıkarmak yerine 38-40 derece suyla nemlendirip yavrunun çıkışını kolaylaştırmak daha mantıklı. Yumurta içi ölümleri önlemek için probiyotik ve multi vitamin desteği verilmeli. Ayrıca keten tohumu verin günde 2 çay kaşığı kadar. 2 günde bir haşlanmış yumurta
bilgilendirme icin cok tesekkurler bundan sonra dediklerinizi uygulayacagim mutlaka

az once baktım ölmüş yavru, daha birkaç saat once otme sesleri geliyordu annesi de besliyordu yasayamadi yine :(

az once baktım ölmüş yavru, daha birkaç saat once otme sesleri geliyordu annesi de besliyordu yasayamadi yine :(
Başınız sağolsun yaşar diye düşünmüştüm. Şaşırdım duyunca şimdiye kadar yaşaması yaşayavağına işaretti oysa. Bana kalırsa kuşların bağışıklığını güçlendirmelisiniz. Bağışıklığı güçlü olsa ölmezdi

Üzüldüm..
Kuşların odasının oda sıcaklığı ve nem oranı nedir?

Geri