Yavrulu kuşum tekrar yumurtlayacak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ecemss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ecemss

Yeni Üye
Merhaba benim kuşlarımın iki adet yavrusu var daha yeni 1 aylık oldular annesi yavrulari dövmeye başladı biz de ayırdık anne kuşumda şimdi tekrar yumurtlama belirtileri var ve her an yumurtlayabilir. Ama biz yavru istemiyoruz ve daha dinlenemedi bile. Ne yapmamiz gerekir yuvalığı cikarsam yumurtlamaya devam eder mi. Yumurtlayinca yumurtalari alıp atsam bir şey olur mu. Erkek kuşu ayirsam dişi kendisi yem yemiyor hep erkek kuştan besleniyor o yüzden ayiramiyorum da ve çiftleşmeye devam ediyorlar kusura bakmayin çok soru sordum ama acemiyim bu konuda ilk deneyimim.

Merhaba benim kuşlarımın iki adet yavrusu var daha yeni 1 aylık oldular annesi yavrulari dövmeye başladı biz de ayırdık anne kuşumda şimdi tekrar yumurtlama belirtileri var ve her an yumurtlayabilir. Ama biz yavru istemiyoruz ve daha dinlenemedi bile. Ne yapmamiz gerekir yuvalığı cikarsam yumurtlamaya devam eder mi. Yumurtlayinca yumurtalari alıp atsam bir şey olur mu. Erkek kuşu ayirsam dişi kendisi yem yemiyor hep erkek kuştan besleniyor o yüzden ayiramiyorum da ve çiftleşmeye devam ediyorlar kusura bakmayin çok soru sordum ama acemiyim bu konuda ilk deneyimim.
Yuvalığı almanız, hatta erkeği ayırmanız bile yumurtlamasını engellemeyecektir. Dişiyi başka bir kafese alıp başka bir odaya götürmeniz bir ihtimal işe yarayabilir ama bu defa tüye girme ihtimali var. Deneyip tepkisini gözleyebilirsiniz. Yavru istemeyenler için dişi kuş beslemek resmen işkenceye dönüyor maalesef 😔

Anladım teşekkür ederim peki yumurtladikca yumurtalarını almam onu strese sokar mı

Bazı kuşlar sadece yuvalık içine yumurtlayabiliyor. Yuvalık dışına yumurtladığı yumurtalara yatmıyor vs. Yuvalığı çıkartın. Yuvalığın olması içgüdüsel olarak onu daha çok teşvik edecektir çünkü. Hem yeni kuluçkadan çıkmış hem de istemiyorsunuz.Yumurta boşsa alıp atın. Ama bazen ne yaparsanız yapın yumurtlayan bir kuşu durduramazsınız. Stres yaratmak diğer bir çözüm olabilir. Ama mutlaka önce yuvalığı çıkartın öyle şansınızı bir deneyin.

Daha yumurtlamadi ama şişlik var ve yuvaliktan çıkmıyor hemen çıkartmali mıyım yoksa yumurtlayinca mı cikartayim yuvalığı teşekkür ederim bu arada cevaplariniz için 🥰

Daha yumurtlamadi ama şişlik var ve yuvaliktan çıkmıyor hemen çıkartmali mıyım yoksa yumurtlayinca mı cikartayim yuvalığı teşekkür ederim bu arada cevaplariniz için 🥰
Eğer şişlil oluşmuşsa müdahale etmeyin daha büyük problemler çıkabilir stres vs. Bu ağızda yavrulasın yapacak birşey yok maalesef 😣 en son yavru 14 günlük olduğunda dişiyi dediğim gibi başka odaya alın. Erkek yavrulara baksın

Bu durumda bana göre önce erkekle ayırıp, şimdilik yumurtlarsa yumurtaları alın. Sonrasında hemen yuvalığı çıkartın.

Geri