Yavru muhabbet

Mgkhnyavas

Meraklı Üye
Merhabalar çift kuşlarımın 1 adet yavruları var şu yuvada ayaklanmış durumda.
Ayaklarına dışkı bulaşmış durumda yuvada folluk mevcut içerisinde de talaş temizlemem gerekir mi bir zararı olur mu?
Birde kursağı gözüme çok şişik geldi herhangi bir sıkıntı var mı yoksa normali öi böyle ustalar yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• 2EC710DF-5324-4438-8FD0-3A7C35D0AE75.jpeg
    2EC710DF-5324-4438-8FD0-3A7C35D0AE75.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 62
  • 289DD38F-8514-4696-9F46-481E1BAEE37C.jpeg
    289DD38F-8514-4696-9F46-481E1BAEE37C.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 59
  • E4EA579B-C6AB-47A7-A661-FA8319D0FDD8.jpeg
    E4EA579B-C6AB-47A7-A661-FA8319D0FDD8.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 56
Kursak olayına birşey diyemem ama bence ayaklarını temizlemelsiniz.

Bu nasıl bir yavru bakımı ayaklarını ve yuvayi temizle yazık günahtır ayakları bile gelisemez ayrıca dışı ya da erkek tüy yoluyor olabilir

Şöyle izah edeyim durumu şehir dışına çıkmam gerekti bırakacak kimse yoktu bende çift kuşumu aldığım Pet shopa bıraktım bırakmak zorunda kaldım 1 ayı geçti yumurtlayıp yavruladı dün aldım yavruyu ve kuşlarımı eve geldim. Kendisi pislik bir yuva içerisinde bakıyordu onuda çöpe attım geldim yeni folluk yuvaya koydum talaşını koydum. 2.gün bugün o yüzden bilgi sahibi değilim bu kuşta ilk yavrum ne yapacağımı bilemedim.
Kursağın da bir problem var mı birşey demediniz çok şişik duruyor

Anne ya da baba tüy yoluyor olabilir demişsiniz onun İçin ben yapmam gerekli

Kuşun ayaklarını ıslak mendille bi an önce silin mikrop kapar o şekilde.

Yuvalığın altına bi peçete koyup üstüne talaş dökün. Peçete olmadan dışkılar tabana yapışıp bir tabaka oluşturduğu için temizliği zor olur yoğun bir koku ve mikrop oluşur. (Bu benim bir tavsiyem )

Yuvalığı temizleme imkanınız varsa her gün temizleyin yoksa 2 3 günde bir mutlaka temizleyin.

Kursağının dolu olması güzel bi problem yok anne baba güzel besliyor demek ki.

Kuşun tüylerinde bi problem var bu konuda Bilgi sahibi değilim arkadaşın dediği gibi anne ya da baba yoluyor da olabilir bir fikrim yok @Selçuk YÜKSEL hocam yardımcı olacaktır.

Takipte kal anne ya da baba hangisi yoluyorsa ayir dErim kursak sisligi yemekten dolayı sıkıntı yok ayrıca peçete koyma bit yapar

Sıkıntı şu ki yavru gelişemez sonrasında 2 3 tüy dönemi geçirmeliki yavru belki tüyleri tamamlanır

Genellikle anne yuvaya giriyor babanın girdiğine şahit olmadım anne yubaya girdiğinde yavru ötmeye başlıyor galiba anne yoluyor.
Anneyi ayırsam baba besler mi çünkü babanın hiç yuvaya girdiğini gözlemleyemedim

Baba besler genelde ama sonuç hüsranda olabilir. Yavrudan öyle ses gelmesi ya yolmasından ya yavruyu beslemesinden

Bugün olmuş kızarıklık. Anneyi ayırdım yuva içerisinde gözlemlediğim kadarıyla yavrunun her yerini didikliyordu
Anneyi küçük bir kafese aldım bu ayrı kalmanın bir süresi var mı

Ekli dosyalar

• F63A51FA-1374-42D3-844B-C6ADB8AE3FCC.jpeg
    F63A51FA-1374-42D3-844B-C6ADB8AE3FCC.jpeg
    984.3 KB · Görüntüleme: 33
Babanın beslediğinden emin olun eğer beslemezse anneyi tekrardan yanına alın yoksa yavruyu kaybedebilirsiniz. Eğer beslerse yavru yeme düşene kadar baba beslesin. Bu arada yavrunun tırnaklarınıda temizleyin

Teşekkür ederim Kürşat bey bilgilendirdiğiniz için. Bilgi sahibi değilim ilk tecrübem.
Baba çok yabani baba yuvalıktayken bakma şansım yok kafese yaklaşınca bile kaçacak yer arıyor.
Besleyip beklemediği konusunda kursağına bakarak fikir sahibi olabilir miyim? Çünkü daha önce de belirttiğim gibi babanın yubaya girmesine şahit olmadım.

Teşekkür ederim Kürşat bey bilgilendirdiğiniz için. Bilgi sahibi değilim ilk tecrübem.
Baba çok yabani baba yuvalıktayken bakma şansım yok kafese yaklaşınca bile kaçacak yer arıyor.
Besleyip beklemediği konusunda kursağına bakarak fikir sahibi olabilir miyim? Çünkü daha önce de belirttiğim gibi babanın yubaya girmesine şahit olmadım.
Aynen öyle kursağına bak eğer böyle şişse besliyordur yoksa anneyi tekrardan yanına koy

Geri