Küçükadam
Paylaşımcı Üye
Selamun aleyküm, hayırlı akşamlar arkadaşlar. Önceden konular açmıştım bazı arkadaşlar bilir. Uzun zamandır çiftleşmesini istediğim ve çabaladığım bir çift muhabbet kuşum var. Onların yanına 1 ay önce bir takım çift aldım yumurtalı. 7 yumurta yaptılar. 3 ü boş çıktı 4 ü doluydu. Dolu olanlardan 2 yavrum çıktı kalan 2 yumurtamın içinde bir yavru ölmüş onu attım ve şuan çıkmak üzere olan yavrum var. Çıkan 2 yavrumdan büyük olanın bugün dokuzuncu günüydü diğerininde sekizinci günüydü. küçük yavrumun sağlığı maşallah çok iyi ayaklarında problem yok hareketli bir kuş. Ama ilk çıkan yavrumun ayağında sakatlık ve çarpık bacaklık vardı,kardeşine kıyasla daha hareketsizdi. İnternetten izlediğim videolar kadarıyla çarpık bacak hastalığını çoğu arkadaş sünger yöntemiyle geçirmiş, bende bundan esinlenerek yavruma sünger tedavisi uygulamak istedimç İlk uygulayıp yuvaya koyduktan 2 dakika sonra annesinin yardımıyla süngeri çıkardı. Ertesi gün yani bugün birdaha denemek istedim, süngeri takarken yavru elimde can verdi ve nedenini anlamadım, elimden geldiği kadar hassas ve narin davrandım. Nasıl öldüğünü anlamadım ama kendimi çok kötü hissediyorum, bu konuyu açmamın sebebi, arkadaşlar çok dikkatli olun bu konularda. Bunlar çok hassas hayvanlar ve bize emanet edildikleri bilinciyle hareket edelim. İyi akşamlar diliyorum.