Yavru kuş çiftleşir mi

pro Ömer

Yeni Üye
6-7 aylık erkek muhabbet kuşum var. Yanına arkadaş amaçlı 2 aylık dişi aldım. 2 gündür aynı kafesteler. Daha önce buradan yazmıştım. Erkek kuş kızgınlıktaymis. Dişi nin devamlı kafasını, boynunu tüylerini temizliyor. Gagasindan öpüyor. Her hangi bir zararı olmadı. Dişi yeni diye de hiçbir şey yapmıyor. Erkek gelince öyle duruyor.tepki vermiyor. Bu şekilde aynı kafeste durabilir mi

2 aylık kuş eş tutabilir ama çiftleşmez birbirlerine zarar vermiyorlarsa yanyana dursunlar.

1 yaşını doldurmadan çiftleşmelerine izin vermeyiniz.

Çok teşekkürler. Dişi olanin zarar verme gibi bir durumu yok zaten daha bebek ve kafese eve yeni geldiği için çekingen duruyor. Hiç tepki vermiyor. Erkek olan sadece dişi yi rahat bırakmıyor. Devamlı yanında. Bir dakika bile ayrılmıyor. Hep gagasıyla dişinin kafasını boynunu tüylerini temizliyor gibi şeyler yapıyor. Erkeğin de bebek dişiye bir zararı olmadi. Çok teşekkürler

Ciftlesmelerine izin vermemek derken . Ne yapabilirim bunun için. Sadece yuva alıp takmamak işe yarar mı.

Hayır yuva falan takmayın. Erkek kuşunuz dişiye ayak atarsa üstüne çıkmaya çalışırsa çiftleşmek istiyor demektir. Böyle bir şey yaparsa ayırın.

Hayır yuva falan takmayın. Erkek kuşunuz dişiye ayak atarsa üstüne çıkmaya çalışırsa çiftleşmek istiyor demektir. Böyle bir şey yaparsa ayırın.
Yok yuva takmam asla Evet erkek kuş bir ayağını yavru dişinin kanadına dokundurup çekiyor. Dişi öylece duruyor , hiçbir şey yapmıyor. Ama yuva takmasamda erkek tarafından zorla Bir çiftleşme olur mu.

Hayır dişi hazır olmadığı sürece çiftleşme olmaz. Dişi 8 aylıkken takarsınız yuvalık.

Yok yuva takmam asla Evet erkek kuş bir ayağını yavru dişinin kanadına dokundurup çekiyor. Dişi öylece duruyor , hiçbir şey yapmıyor. Ama yuva takmasamda erkek tarafından zorla Bir çiftleşme olur mu.

Yuvalık olmadan bile çiftleşme olabilir. Ama genellikle dişi kuşa bağlıdır çiftleşme. Çiftleşme olmadığı sürece ve kavga etmedikleri sürece aynı kafeste kalabilirler.

Ben ayrı kafeslere koymaya karar verdim. Erkek kuş dişiye ayak atıp sırtına binmeye çalışiyor..Ayrı kafeslere koyunca kafesleri ayrı odalara mi koyayım yoksa aynı odaya yan yana mi koyayım. Erkek kizginlikta olduğu için nasıl koymam gerektiğini bilemedim. Ama şu anda bile yavruyu elimize alıp başka odaya götürünce feci ötmeye başlıyor. Resmen onu çağırıyor

Ben ayrı kafeslere koymaya karar verdim. Erkek kuş dişiye ayak atıp sırtına binmeye çalışiyor..Ayrı kafeslere koyunca kafesleri ayrı odalara mi koyayım yoksa aynı odaya yan yana mi koyayım. Erkek kizginlikta olduğu için nasıl koymam gerektiğini bilemedim. Ama şu anda bile yavruyu elimize alıp başka odaya götürünce feci ötmeye başlıyor. Resmen onu çağırıyor
Ayırmanız şart değil eğer zarar vermiyorsa. İlla da ayıracaksanız yanyana olsun kafesler.

Biri bugün yanlışlıkla ciftlesirler filan yavru olan yumurtlayamaz, ölür dwdit. Bende korktum bayaa.ondan ayırmak istedim. Yoksa zararları yok şuanda.
Yanlışlıkla çiftleşmek ne yaa. Onları insan gibi görmemek gerekir. Olgun kuşları çiftleştirmek için bile neler yapıyor insanlar.

Yanlışlıkla çiftleşmek ne yaa. Onları insan gibi görmemek gerekir. Olgun kuşları çiftleştirmek için bile neler yapıyor insanlar.
Yani ben pek bilmediğim için biri de öyle söyleyince valla açıkçası çok korktum. Sabahtan beri gözüm kafeste. Erkek te yavru dişinin sırtına binmeye çalışınca hemen dölleme olacak sandım

Yani ben pek bilmediğim için biri de öyle söyleyince valla açıkçası çok korktum. Sabahtan beri gözüm kafeste. Erkek te yavru dişinin sırtına binmeye çalışınca hemen dölleme olacak sandım
Dölleme olsa bile dişi hazır olmadıkça yumurta oluşmaz.

Geri