Yavru dişi kuşum ishal yardım eder misiniz?

Furki Dede

Meraklı Üye
Yavru dişi kuş sahiplendim, yeme yeni düştü ilk eve geldiğinde dışkısı normaldi , şimdi sıvı sıvı dışkılıyor. Eve geleli 8 gün oldu resimini aticam yardımcı olursanız sevinirim düzelir mi onuda söyleyin lütfen.

İlk etapta yarım suluğa mercimek tanesi kadar karbonat katın 1 gün içsin. Ertesi gün probiyotik başlayın 2 günde probiyotik içsin. ( çeyrek suluğa mercimek tanesi kadar ) sonra tekrar dışkı resmi atın.
Arada kötüleşirse kabarma vs olursa yazın tabi. Hasta mı değil mi emin olmak gerek. Ayrıca videosunu da paylaşın.

Ben konuyu ilk açtığımda yani dün entrobac vermiştim bugün bu dediklerinizi yapsam sorun olmaz değil mi? Kabarması yok sabah işe giderken baktım daldari yiyordu bol su içiyor galiba sıvı kaybından dolayı şuan işteyim eve gidince resim ve videoda atarım ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
İlk etapta yarım suluğa mercimek tanesi kadar karbonat katın 1 gün içsin. Ertesi gün probiyotik başlayın 2 günde probiyotik içsin. ( çeyrek suluğa mercimek tanesi kadar ) sonra tekrar dışkı resmi atın.
Arada kötüleşirse kabarma vs olursa yazın tabi. Hasta mı değil mi emin olmak gerek. Ayrıca videosunu da paylaşın.

Rica ederim. Sorun olmaz yarın da yağabilirsiniz. Enterobac çok sık verseniz de sorun değildir. Hatta sık vermek gerekir.

Tamamdır ,altına peçete sermiştim dışkıyı takip etmek için düne göre yesil hali daha bütün beyaz kısım yok resim atacaktim vaktim kalmadı. 3 gündür var bu durum yem kırmaya yeni başladı ondan olmuştur eve yeni geldi dedim ama neyi var çözemedim kabarıklık yok yer yer hareketli, yer yer halsiz davranıyor gözlerini kısıyor yem - daldari yiyor, bol su içiyor.

Tamamdır ,altına peçete sermiştim dışkıyı takip etmek için düne göre yesil hali daha bütün beyaz kısım yok resim atacaktim vaktim kalmadı. 3 gündür var bu durum yem kırmaya yeni başladı ondan olmuştur eve yeni geldi dedim ama neyi var çözemedim kabarıklık yok yer yer hareketli, yer yer halsiz davranıyor gözlerini kısıyor yem - daldari yiyor, bol su içiyor.
Bir videosunu görmemiz gerek.

Kuş fazla su içtiği için idrar kısmı fazla oluyor. Ve bunun birkaç ihtimali sebebi olabilir. İç parazit nedeniyle olabilir, şeker hastalığından olabilir, böbrek rahatsızlığından küçük bir ihtimal karaciğer rahatsızlığından da olabilir. İlk yapılması gereken iç parazit için bir ilaç kullanmak olmalı örneğin ense damlası. Sonra gelişmelere göre yol çizeriz. Sürekli probiyotiğe devam edin bu ara.

Tamamdır Selçuk bey , nasıl bir yol izlemeliyiz şuan yani nasıl kullanicam, hangi damlayı almalıyım, nerden temin edebilirim.

Tamamdır Selçuk bey , nasıl bir yol izlemeliyiz şuan yani nasıl kullanicam, hangi damlayı almalıyım, nerden temin edebilirim.
Veterinerden İvomec veya internetten bitason alabilirsiniz. Yada eczaneden andazol veya kontil de alabilirsiniz. Hangisine hızlı ulaşacaksanız onu alın. Damlalar ense derisine 1 damla uygulanacak. Diğerlerini seçerseniz tarif ederim.

Veterinerden İvomec veya internetten bitason alabilirsiniz. Yada eczaneden andazol veya kontil de alabilirsiniz. Hangisine hızlı ulaşacaksanız onu alın. Damlalar ense derisine 1 damla uygulanacak. Diğerlerini seçerseniz tarif ederim.
Tamamdır çok teşekkür ederim.

Geri