Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kendi tecrübemi paylaşayım yanlış varsa deneyimli arkadaşlar düzeltir. Ben ilk yavru çıktıktan iki üç saat sonra gözle kursak kontrolü yaptım, kursağında sarı yemler görünüyor zaten. Sonrasında hiç rahatsız etmeyip sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yuvalık kontrolü yaptım. Özellikle akşamları yavruların kursağının dolu olması gerektiğini biliyorum eğer dolu değilse iyi bir gözlemle elle beslemek gerekiyor. Anne baba besliyorsa zaten buna gerek yok ne kadar iyi mama olursa olsun elimizde annenin kursak sütüyle bir olamıyor. Eğer dişi kuş talaşları attıysa günlük bir tutam ince talaş eklemek gerekiyor yuvalığa. Son yavru doğduktan beş altı gün sonra yuvalık temizlenmeli ve her tarafını kapatacak şekilde talaş eklenmeli hem sıcak tutar hem de yavruların ayaklarında sorun olmasını önler. Bu dönemde düzenli bir şekilde mama verilmeli ilk başlarda üç günde bir mama veriyordum ama sonrasında benim erkek kuşun yavruları beslemediğini farkettiğimde mamayı her gün vermeye başladım. Suyu ve yemi günlük olarak tazeleyip vermek gerekiyor. Haftada iki gün vitamin takviyesi ve bir günde probiyotik damlatıyorum suluklara. Mama da özellikle kızıştırıcı ürünlerden kaçınmak gerekiyor. Tabii sessiz ve ayarında sıcak bir ortam gerekiyor, ben salonda bakmak zorunda kaldım ki kuşlarım da alıştı buna ama yinede televizyonun sesini falan fazla açmamak gerekiyor. Odanın sıcaklığı ortalama 20 derece de nem ise 65-70 arasında gidip geliyor ve bir sorun yaşamadım. Her canlı gibi hava akımında kalmaması lazım buna çok dikkat edilmesi gerekiyor.
Kusura bakmayın biraz dağınık oldu yazı ama yaşadığım tecrübeleri ve araştırdığım konuları yazmak istedim. Umarım sağlıklı bir şekilde büyür yavrularımız. Yanlışım varsa benden daha tecrübeli arkadaşlar düzeltirse çok sevinirim. İyi akşamlar
Petshopdan talaş ya da mısır granüllü alip koyabilir siniz yuvaya. Kum kışın soguk tutar bence yumurtayi. Mama da haslanmis yumurta ve cesitli sebzeleri ( havuc elma brokoli biber vb.) rendeleyerek icine irmik karistirip verebilirsiniz.