Cüneyt Kaya
Meraklı Üye
Merhaba arkadaşlar 4 tane muhabbet kuşum var hobi olarak bakiyorum, dişi olan kuşumun ayağının ufaktan aksadığını farkettim ertesi gün veterinere götürdüm. Tirnaklari surekli tule takiliyordu incindigini düşünüyordum. Bacağında güç var ama parmaklarını oynamatigini soyledi. Vitamin ve antibiyotik ilaci verip 5 akşam uygulamami soyledi. Sözde veteriner diyip güvendik ekstradan bir arastirma icinede girmedim açıkçası, 5 günün sonunda bacakta yine güç var gibiydi ama ayak parmaklari hic tutmuyordu felcli gibi duruyordu kısacası daha kötü bir hal aldi durumu. Dıskısı surekli poposuna yapisiyordu ve temizliyordum tabi bu sure icinde internettende sıkı bir arastirmaya giristim. Cevremizdeki veterinerlerin yüzde 95 nin muhabbet kuslarindan anlamadigini farkettim. İshal durumuyla ilgili olarak kafesin icindeki diskilari inceledigimde normalin dışındaydı islak olarak yayginlasiyordu bi kac kez diskida yem taneleri gördüm. Göğüs bolumunde ince bir kemik yukaridan aşağı dogru bariz bir sekil almıştı. Neo termecayn adlı bir ilaç kesfettim uzun arastirmalarim sonucunda ve temin ettim. Ertesi gunde ayni veterinere tekrar gittim. Durumu anlattim kirik ihtimalini önce sordum o kadarini anlayamayacagini soyledi neo termacyn aldigimi soyledim ve kullanmami tavsiye etti kusun ayaginada sargi yapti aksam cikarmami soyledi. O aksam neo termacyni suyuna koyup siringayla icirmeye çalıştım. Ertesi gün en kötü günüydü ve öldü. İlk 5 gun yem yemesi azdı normale göre ama yinede yiyordu. Son 3 gun yulaf harici yemiyordu özellikle gidip yulaf aldim son gün onuda yemedi. Artik sag ayagida gucsuz kaldi sanirim kafes tabaninda yatip uyuyordu dal dari koydum onu biraz yedi. Gidici olduğunu anladim elime aldim avucumun icinde kafasini geri atip goz bebekleri simsiyahti beyaz iris hic yoktu. Neredeyse son nefesini almaya çalışıyordu diyebilirim. Usulca kafaseni biraktim bakmak istemedim eşim izlemiş ayni şekil kafestede yapip sağına dogru devrilmiş sonuç öldü fıstıgım. Bir kuş için aglanirmi diyenler olabilir ama son nefesine kadar görmüş olmak bizi cok fazla sarstı. Simdi bu 10 günlük süreçte kusun acaba ayagimi incilmistide bosu bosuna antibiyotikle ic organlarini mahvettik yoksa gercekten kuşu üsüttükte hasta olduda bizmi yanlis br tedavi uyguladik nerede nasil bir hata yaptım acaba bilgili bir arkadaşım yorumlarsa sevirim. Resmen vicdan azabi cekiyorum bi yerde bir hata yaptim diye. Kusun yasida tahminen en fazla 3 yasindaydi.