Vitamin ve takviyeler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Enes96
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes96

Paylaşımcı Üye
7 aylık bir muhabbet kuşum var şuanda keyfi yerinde sadece 2-3 aydır tüyden çıkamadı onun için ayrı B vitamini takviyesi almayı düşünüyorum daha önce karışık vitamin verdim onun dışında devamlı olarak vermem gereken bir takviye vs. var mı ?

Yulafı ve b vitaminini vermeyi kesin. Yemdeki yulafları da ayıklayın. Ara ara tüy dökebilir, ama 2-3 ay sürekli kalması normal değil.
B vitamini zaten vermiyorum fakat neden B vitamini vermemeliyim normalde tüy dökümünde verilmeli diye okumuştum bir de yulaf ilk defa bu hafta verdim biraz zayıf bir kuş kilo alsın diye ama maşallah sağlığı yerinde, fakat bana ve ortama bir türlü ısınamadı gibi. Dışarıda elime gelse bile biraz sonra uçup kaçıyor omuzumda vs kalıyor ama. Tüy dökümünde dediğim de sürekli kafasında tüy tüpçükleri var ve yüzünde tüy eksiği var ama çok aşırı tüy dökmüyor yani hastalık olmadığından eminim denebilir. Aldığım gün tüye girdi o gün bugündür sürekli kafasında vs. tüy tüpçüğü var.

Ayni durumu bende yaşamıştım 2-3 ay tuyden çıkamaması normal değil kusunuzun herhangi bir hastalık/rahatsızlıktan dolayı ağrısı olduğundan tüylerini yoluyor olabilir vitamin verirseniz muhtemelen pek duzelme olmayacaktır A vitamini eksikliginden de olabilir bir hastalık belirtisi de olabilir forumdaki ustatlar yardimci olabilir yada veterinere goturmenizde fayda var hoş onların çoğuda anlamıyor anlayan bir veteriner bulana kadarda kusta hastalık varsa maalesef ilerlemiş oluyor ben bu dertten 2 tane farklı veteriner gezdim hiçbirisi anlamadı saçma sapan vitaminler verip gönderdiler en sonunda 3. su anladı ama o da bana çok pahalıya patladı olsun onlarda can taşıyor:=) tabii nedenini öğrenmek için bir kaç tahlil yapıldı mümkünse tahlil yapan yerler varsa öyle yerlere götürün yoksa dışkı tahlili ve röntgen çekemeyen yada kuşu eline alıp nasil kontrol edileceğini bilmiyorsa ne yazikki sonuç hüsran oluyor

B vitamini zaten vermiyorum fakat neden B vitamini vermemeliyim normalde tüy dökümünde verilmeli diye okumuştum bir de yulaf ilk defa bu hafta verdim biraz zayıf bir kuş kilo alsın diye ama maşallah sağlığı yerinde, fakat bana ve ortama bir türlü ısınamadı gibi. Dışarıda elime gelse bile biraz sonra uçup kaçıyor omuzumda vs kalıyor ama. Tüy dökümünde dediğim de sürekli kafasında tüy tüpçükleri var ve yüzünde tüy eksiği var ama çok aşırı tüy dökmüyor yani hastalık olmadığından eminim denebilir. Aldığım gün tüye girdi o gün bugündür sürekli kafasında vs. tüy tüpçüğü var.
Kafesin tabaninda çok fazla tüy yok ise 1-2 tane tüy normal diyorlar

Buraya birkaç resim bırakıyorum farkettim ki kafasındaki tüpçükler yok olmuş ve sadece yüzündeki tüpçükler kalmış kuyruğundaki 2 uzun tüy düşmüştü onlar da zamanla çıkacaktır diye tahmin ediyorum kafesini sabah temizledim şuanda kafes tabanında sadece 1 tane küçük tüy var sanırım düzeliyor :) Birkaç gün önce bir sultan papağanı aldım ve birbirlerine ilgi duydular biraz arkadaş oldu gibiler belki o katkı sağlamıştır çünkü kuşum tek iken hiç mutlu değil bu belli oluyor.

Ekli dosyalar

• 0ba3f410-fb6a-4227-8d08-9133e4f327a0.jpg
    0ba3f410-fb6a-4227-8d08-9133e4f327a0.jpg
    56.3 KB · Görüntüleme: 11
  • 3accc088-ccf0-4ed2-82ab-c7c813651ecf.jpg
    3accc088-ccf0-4ed2-82ab-c7c813651ecf.jpg
    50.2 KB · Görüntüleme: 9
  • 5b9ed640-4458-4287-aee3-2ab90904ce3c.jpg
    5b9ed640-4458-4287-aee3-2ab90904ce3c.jpg
    94 KB · Görüntüleme: 10
Bu da tüm vücudunun resmi

Ekli dosyalar

• b01b89b3-f72b-40ca-996e-70afc08046c3.jpg
    b01b89b3-f72b-40ca-996e-70afc08046c3.jpg
    116.5 KB · Görüntüleme: 9
Buraya birkaç resim bırakıyorum farkettim ki kafasındaki tüpçükler yok olmuş ve sadece yüzündeki tüpçükler kalmış kuyruğundaki 2 uzun tüy düşmüştü onlar da zamanla çıkacaktır diye tahmin ediyorum kafesini sabah temizledim şuanda kafes tabanında sadece 1 tane küçük tüy var sanırım düzeliyor :) Birkaç gün önce bir sultan papağanı aldım ve birbirlerine ilgi duydular biraz arkadaş oldu gibiler belki o katkı sağlamıştır çünkü kuşum tek iken hiç mutlu değil bu belli oluyor.
Tüyden çıkmış gibi duruyor. Zaman zaman tüy dökmesi normal.
B vitaminin fazlası kuşu tüye sokar. Siz de kuş 3 aydır tüyde dediğiniz için vitamini kesin demiştim.

Tüyden çıkmış gibi duruyor. Zaman zaman tüy dökmesi normal.
B vitaminin fazlası kuşu tüye sokar. Siz de kuş 3 aydır tüyde dediğiniz için vitamini kesin demiştim.
Anladım çok teşekkür ederim peki yanak bölgesindeki tüyler sizce ne zaman düzelir çok uzun zamandır böyle çünkü hep tupcuk var.

Geri