Bir çok kaynakta beslenme olarak sadece tohum odaklı beslenmeyi yanlış olduğunu ve meyve sebze verilmesi gerektiği söyleniyor. Fakat dün kuşumun bir rahatsızlığı sonucu veterinere gittim orda ki hekim bana bunun yanlış bir beslenme olduğunu anlattı. Örnek olarak normal bir insanın günlük alması gereken protein ihtiyacından bahsetti ve bunu bir yumurtayla kişinin kilosuna oranla alabiliceğini söyledi. Fakat 38 gram bir canlının ne kadar protein olması gerektiğini kendi ev koşulumuzda doğru ölçemeyeceğimizi ve bu yüzden tohum ve pelet haricinde ekstra bir besinin verilmesinin doğru olmadığını söyledi. Hadi az versen de bu hayvanlar önüne ne konulsa alması gerektiği kadarını değil onu bilinçsizce tüketmeye çalışır dedi. Kaliteli bir yemde onun alması gereken bütün diyetin içinde olduğunu buna ekstra peletle desteklendiğinde çok daha sağlıklı bir beslenme olduğunu söyledi. Mantıklı geldi bunca yıldır her zaman önlerinden sebzelerini meyvelerini eksik etmezdim. Fakat bu kadar kaynak bunun tersini anlatırken ve yapılırken kafam karıştı bu konu da. Siz ne düşünüyorsunuz?