buluş
Yeni Üye
Merhabalar, 4 yaşında erkek muhabbet kuşum poposunu sallayarak sulu dışkı yapıyor. Neredeyse bir yıla yakın bu şekilde dışkılıyor fakat hali keyfi yerinde. İzmirde burak beye götürdüğümde parazit var, bağırsakta su emilimi yapılamıyor demişti. Karaciğer büyümesi, mantar gibi tanılar da koyup ilaçlar ve destekleyici ürünler verdi. İç dış parazit yapıp verdiği ilaçları düzenli olarak bir ay kullandım fakat dışkılamasında değişim olmadı. Daha sonra farklı bir veterinere gittik ishal olduğunu söyledi. Probiyotik vitamin karışımını verdi onu kullanmaya başladık gün aşırı. Başta etkisi oldu toparlandı fakat uzun vadede kuşum düzelmedi. Bu soruna bir çözüm bulmak istiyorum canımı sıkıyor. Bir hastalık olsaydı şimdiye dayanamazdı diye düşünüyorum. Kuşlarda bağırsak tembelliği gibi kronik rahatsızlıklar oluyor mu, yeme düzenini mi değiştirmeliyim yoksa hasta diye kabul edip vet vet gezmeli miyim bilemiyorum önerilerinizi bekliyorum
Not: dışkısı yuvarlak şekilde değil, yeşil kısmı düz ip gibi, iki dışkı büyüklüğünde dışkılıyor. Bazen sadece su dışkılıyor ve su berrak. Dışkılarken poposunu çok sallıyor rahatça dışkı yaptığını görmüyorum uzun zamandır
Not: dışkısı yuvarlak şekilde değil, yeşil kısmı düz ip gibi, iki dışkı büyüklüğünde dışkılıyor. Bazen sadece su dışkılıyor ve su berrak. Dışkılarken poposunu çok sallıyor rahatça dışkı yaptığını görmüyorum uzun zamandır