Uzun süreli sulu ve şekli bozuk dışkı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buluş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

buluş

Yeni Üye
Merhabalar, 4 yaşında erkek muhabbet kuşum poposunu sallayarak sulu dışkı yapıyor. Neredeyse bir yıla yakın bu şekilde dışkılıyor fakat hali keyfi yerinde. İzmirde burak beye götürdüğümde parazit var, bağırsakta su emilimi yapılamıyor demişti. Karaciğer büyümesi, mantar gibi tanılar da koyup ilaçlar ve destekleyici ürünler verdi. İç dış parazit yapıp verdiği ilaçları düzenli olarak bir ay kullandım fakat dışkılamasında değişim olmadı. Daha sonra farklı bir veterinere gittik ishal olduğunu söyledi. Probiyotik vitamin karışımını verdi onu kullanmaya başladık gün aşırı. Başta etkisi oldu toparlandı fakat uzun vadede kuşum düzelmedi. Bu soruna bir çözüm bulmak istiyorum canımı sıkıyor. Bir hastalık olsaydı şimdiye dayanamazdı diye düşünüyorum. Kuşlarda bağırsak tembelliği gibi kronik rahatsızlıklar oluyor mu, yeme düzenini mi değiştirmeliyim yoksa hasta diye kabul edip vet vet gezmeli miyim bilemiyorum önerilerinizi bekliyorum
Not: dışkısı yuvarlak şekilde değil, yeşil kısmı düz ip gibi, iki dışkı büyüklüğünde dışkılıyor. Bazen sadece su dışkılıyor ve su berrak. Dışkılarken poposunu çok sallıyor rahatça dışkı yaptığını görmüyorum uzun zamandır

Geçmiş olsun aynı sıkıntı 3,5 aydır kuşum da da var.Gursak mantarı ve enfeksiyonda eklendi bize.Gursak mantarını @Selçuk YÜKSEL bey sayesinde çözdük çok şükür.
Diğerlerinide çözeceğimize eminim.

Geçmiş olsun aynı sıkıntı 3,5 aydır kuşum da da var.Gursak mantarı ve enfeksiyonda eklendi bize.Gursak mantarını @Selçuk YÜKSEL bey sayesinde çözdük çok şükür.
Diğerlerinide çözeceğimize eminim.
Çok geçmiş olsun. Nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz, kursak mantarı ve enfeksiyon belirtileriniz neydi

Bizde durum biraz karışık,sizin konunuzuda dağıtmayayım.(Forum açmıştım,oradan bakabilirsiniz)
*Güncel dışkı resmini "hızlıresim.com" dan yükleyip buradan paylaşın.(Beyaz peçete üzerine mümkünse 3-4 dışkı görünümlü olursa resim daha iyi olur.
Nasıl besleniyor?
Kullandığız ve kullanmakta olduğunuz ilaç,vitamin v.s. bunlarıda ayrıntılı bir şekilde yazarsanız daha kolay ve çabuk yardımcı olurlar,sağolsunlar.

Güncel Dışkı resmini paylaşın kafes tabanına peçete sererek 3-5 adet dışkı yapsın. Tedavilerinizi hangi düzende ve sıklıkla kullandınız nekadsr süre. ? Birçok yöntem denenmiş anladığım kadarıyla.

Merhabalar, 4 yaşında erkek muhabbet kuşum poposunu sallayarak sulu dışkı yapıyor. Neredeyse bir yıla yakın bu şekilde dışkılıyor fakat hali keyfi yerinde. İzmirde burak beye götürdüğümde parazit var, bağırsakta su emilimi yapılamıyor demişti. Karaciğer büyümesi, mantar gibi tanılar da koyup ilaçlar ve destekleyici ürünler verdi. İç dış parazit yapıp verdiği ilaçları düzenli olarak bir ay kullandım fakat dışkılamasında değişim olmadı. Daha sonra farklı bir veterinere gittik ishal olduğunu söyledi. Probiyotik vitamin karışımını verdi onu kullanmaya başladık gün aşırı. Başta etkisi oldu toparlandı fakat uzun vadede kuşum düzelmedi. Bu soruna bir çözüm bulmak istiyorum canımı sıkıyor. Bir hastalık olsaydı şimdiye dayanamazdı diye düşünüyorum. Kuşlarda bağırsak tembelliği gibi kronik rahatsızlıklar oluyor mu, yeme düzenini mi değiştirmeliyim yoksa hasta diye kabul edip vet vet gezmeli miyim bilemiyorum önerilerinizi bekliyorum
Not: dışkısı yuvarlak şekilde değil, yeşil kısmı düz ip gibi, iki dışkı büyüklüğünde dışkılıyor. Bazen sadece su dışkılıyor ve su berrak. Dışkılarken poposunu çok sallıyor rahatça dışkı yaptığını görmüyorum uzun zamandır
Günlük su tüketimi kaç ml ?

Enzim içerikli probiyotik alın. Kanatlı oil prozim öneririm,kendi sitelerinden temin edebilirsiniz.

Güncel Dışkı resmini paylaşın kafes tabanına peçete sererek 3-5 adet dışkı yapsın. Tedavilerinizi hangi düzende ve sıklıkla kullandınız nekadsr süre. ? Birçok yöntem denenmiş anladığım kadarıyla.
-3 saatte sadece 3-4 dışkı yaptı fotoğrafları ekliyorum.

-Versele laga karışık yem kullanıyoruz. Havuç, biber, lahana gibi sebzeleri arada veriyoruz. Arada entrobac probiyotik ve gerwit w vitamin kullanıyorduk veterinere gidene kadar.

-veteriner önerisiyle İç ve dış paraziti iki ay toplam iki doz yaptık. Burak beyin verdiği maxim, special, sbfgs00 ve sffc damlalarını 2-3 günde bir, Triflucan şurup 2 günde bir, cleansing tea hapı her gün sabah akşam olacak şekilde hepsini bir ay boyunca kullandık. Suyuna da enginar suyu damlatıyorduk her gün sebze veriyorduk. Meyve yasaktı.

-Diğer veterinerimiz kullandıklarımızı bırakmamızı söyledi. Sadece kendi hazırladığı probiyotik-vitamin karışımı aminoesoeleyi gün aşırı suyuna damlatarak verdik. Yaklaşık 3-4 aydır kullanıyoruz.

-Günlük su değişimi yaptığım için pek bilemiyorum fakat su tüketiminde bir farklılık görmedik @Selçuk YÜKSEL

-Enzim içerikli probiyotik farkı nedir acaba @BeautiBird

Cevaplarınız için teşekkürler
b5wrgth.jpg
ab16o99.jpg

f91kktq.jpg

Kuşa iç parazit için herhangi birşey kullandınız mı ?

Varsa elinizde bir damla uygulayın şimdi. Bide kuşun videosunu paylaşın.

Kuşta dışkı dışında belirti yok. Sağlıklı görünüyor.
Ben karaciğer probleminden şüphelendim. Dolayısıyla hormanları da etkilemiş.

Karaciğer problemli olduğunda enzim üretemez veya zorlanır. Kuşa enzim takviyesi vermek o açıdan önemlidir. Enzim içerikli olmasını o yüzden önemle vuruluyoruz.

Karaciğer problemli olduğunda enzim üretemez veya zorlanır. Kuşa enzim takviyesi vermek o açıdan önemlidir. Enzim içerikli olmasını o yüzden önemle vuruluyoruz.
nasıl bir tedavi önerirsiniz kanatlı oil prozim mi kullanmalıyım? karaciğer problemini çözebilir miyiz doğru tedaviyle

Geri