Üretim

Mustafa Aşan

Meraklı Üye
Çift kuş alacağım,önceden besleme şansım oldu ama akrabalarımdan gelmişti.Çift kuşlar nasıl seçilir?

Şu an kuş bakıyor musun? Çift kuş almanı önermem. Önce bir kuş al, kendine alıştır. Ardından gidip ona bir eş seçtir. Dişi kuş almanı tavsiye ederim. Dişi kuşlar sana alıştığı takdirde hem ileride üretim yapacağın zaman senden korkmaz, kuluçka kontrolü kolaylaşır. Hem de erkek kuşlara kıyasla sana daha bağlı olurlar. Ardından onu bir salmaya bırakıp bir süre gözlemlersin, seçtiği eşini alıp üretime başlarsın. Kuşlarda hiçbir zaman erkek eşini seçmez. Dişi seçer, erkek seçilir. Bu yüzden erkekler daha güzel ve melodik öterken, dişiler kafasına göre çemkirerek öterler.

Şu an kuş bakıyor musun? Çift kuş almanı önermem. Önce bir kuş al, kendine alıştır. Ardından gidip ona bir eş seçtir. Dişi kuş almanı tavsiye ederim. Dişi kuşlar sana alıştığı takdirde hem ileride üretim yapacağın zaman senden korkmaz, kuluçka kontrolü kolaylaşır. Hem de erkek kuşlara kıyasla sana daha bağlı olurlar. Ardından onu bir salmaya bırakıp bir süre gözlemlersin, seçtiği eşini alıp üretime başlarsın. Kuşlarda hiçbir zaman erkek eşini seçmez. Dişi seçer, erkek seçilir. Bu yüzden erkekler daha güzel ve melodik öterken, dişiler kafasına göre çemkirerek öterler
hocam benim alacağım üretimhanede adam zaten alıştırmış yani video attı da ondan gördüm.Şuan bakmıyorum vefat etmişti foruma da yazdım,yani bana alışık olmasa bile çok problem olur mu?

hocam benim alacağım üretimhanede adam zaten alıştırmış yani video attı da ondan gördüm.Şuan bakmıyorum vefat etmişti foruma da yazdım,yani bana alışık olmasa bile çok problem olur mu?
Sana alışık olmazsa Alp'in dediği gibi yuvalık kontrolü, yumurta kontrolü yaparken yumurtalarını kırma durumu ile karşılaşabilirsin.

hocam üretimhane var eyüpte ona gideceğim de,adam sıkıntı yaşamadığını söyledi.Sizce yalan mı doğru olabilir mi?
ben zaten ondan dedim
Direkt çift kuş alacaksan bile daha önce kuluçkaya yatıp yatmadığının yani yavru alınıp alınmadığının ispatını iste.

Geri