Tüy döküyor, Kaşınıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Şanti
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Şanti

Meraklı Üye
Herkese merhaba kuşum koko 5-6 aylık bir buçuk haftadır tüy döküyor, kaşınıyor, B vitamini veriyorum, tüy kapsülleri de çıkıyor fakat kafa bölgesinde özellikle göz çevresi; enerjisi yerinde olmasına rağmen çok yorgun görünüyor. Bu durum umarım sadece dönemsel tüy dökmedir
ED29182F-E9AE-4968-9470-625065D145ED.jpeg
E50329BF-CBAA-4C14-BD15-1E0CFD515988.jpeg
4DB0E934-83AB-4A35-9A35-4FD3B798B0FE.jpeg
5A703B9F-357E-44CF-B44B-53B11A49EE80.jpeg
A47F6A7C-D5F8-4FE3-9151-DC5B7F53A537.jpeg

Peki ya B vitamini veriyorum zaten peki yumurta versem sakıncalı olur mu bu durumda?

Peki ya B vitamini veriyorum zaten peki yumurta versem sakıncalı olur mu bu durumda?
Olmaz. Kuşu yakmayacak şekilde sıcak su ile duş aldırın ( bileğinizle kontrol etmenizde fayda var). Kaşınıyor derken normal bir kaşınma mı? Yoksa abartılı mı?

Tüye girmiş. Ben banyoyu ılık su ile yaptırıyorum. Hem mevsimlerden dolayı hem de ferahlaması açısından. Banyoluğa koyun ine girer kendisi yıkanır.
Telaşa gerek yok:)

Bugün banyo zamanı o zaman ilk banyomuzu yapalım, teşekkür ederim :)

Olmaz. Kuşu yakmayacak şekilde sıcak su ile duş aldırın ( bileğinizle kontrol etmenizde fayda var). Kaşınıyor derken normal bir kaşınma mı? Yoksa abartılı mı?

Kafesin içindeyken kaşınıyor, yaramazlık yapmadığı, yemek yemediği, su içmediği, bana cilve yapmadığı zamanlarda yani

Merhabalar eylül ayında açmışım bu konuyu ama hala tüy döküyor, kafes tülünü camdan silkeliyorum akşamları minik bi yastık boşaltmışım gibi sokakta beyaz beyaz uçuşuyor.
- Kaşınma yok sanırım abartılacak derecede kanatlarını kaşıyor arada, bir de baş bölgesi, boynunu onu da bana kaşıttırıyor, hoşuna gidiyor
-B vitamini kullaniyoruz (avisol)
-Hafta da bir 1 tane bütün yumurta yedek yemliğe koyuyorum başka ek mama meyve yemiyor, ilk defa gördüyse bi tadına bakıyor yavaşça başka yok
-Kalamar kemiği, mineral blok bunlarla aradı yok kafeste var kalamar kemiği (eksikliğinden olabilirimi bilmiyorum )
-Q.. in vitaminli yemini yiyor, geldiğinden beri
Çok mu tüylü ondan mı döküyor, hava soguk diye yıkamıyorum, yıkayınca zor kendine geliyor yazın dahi şuan hasta olur, kıyamam oğluşa:))

Ekli dosyalar

• 1C98FABD-8AD3-4853-BAA2-8E5575A6EBBE.jpeg
    1C98FABD-8AD3-4853-BAA2-8E5575A6EBBE.jpeg
    44.6 KB · Görüntüleme: 18
  • D47F155B-29FA-4293-9491-5F4B996C35FB.jpeg
    D47F155B-29FA-4293-9491-5F4B996C35FB.jpeg
    60.8 KB · Görüntüleme: 20
  • 1AD6FE8D-4F40-4A51-BB1D-AADC274571CE.jpeg
    1AD6FE8D-4F40-4A51-BB1D-AADC274571CE.jpeg
    54.3 KB · Görüntüleme: 26
Merhabalar eylül ayında açmışım bu konuyu ama hala tüy döküyor, kafes tülünü camdan silkeliyorum akşamları minik bi yastık boşaltmışım gibi sokakta beyaz beyaz uçuşuyor.
- Kaşınma yok sanırım abartılacak derecede kanatlarını kaşıyor arada, bir de baş bölgesi, boynunu onu da bana kaşıttırıyor, hoşuna gidiyor
-B vitamini kullaniyoruz (avisol)
-Hafta da bir 1 tane bütün yumurta yedek yemliğe koyuyorum başka ek mama meyve yemiyor, ilk defa gördüyse bi tadına bakıyor yavaşça başka yok
-Kalamar kemiği, mineral blok bunlarla aradı yok kafeste var kalamar kemiği (eksikliğinden olabilirimi bilmiyorum )
-Q.. in vitaminli yemini yiyor, geldiğinden beri
Çok mu tüylü ondan mı döküyor, hava soguk diye yıkamıyorum, yıkayınca zor kendine geliyor yazın dahi şuan hasta olur, kıyamam oğluşa:))

Yeminin içinde yulaf ve keten tohumu fazla ise kuşu tüye sokar, tüyden çıkar tekrar tüye girer. Veya B vitaminini fazla verirsen de aynı şekilde tüye girer. Tüyden çıktığında B vitaminini kes kullanma! Banyo yaptırmana gerek yok, havalar serin üşütürsün kuşu!

Yem olarak şu yemi kullanabilirsin;

Peki vitamini hemen kestim, yemi de değiştireyim bakiyim inşallah faydalı olur
Teşekkür ederim :)
Şuanki yemi aşadaki resimde

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Peki vitamini hemen kestim, yemi de değiştireyim bakiyim inşallah faydalı olur
Teşekkür ederim :)
Şuanki yemi aşadaki resimde

Bu yemi çok aradınmı? berbat bir yem! Yemi mutlaka değiştir!!!!

Ama tüy konusuna dönücek olursak, bu yemin içinde keten tohumu yok zaten ve yulafın oranıda fazla değil. O yüzden fazla tüy dökmesi yemden kaynaklı değil, muhtemelen fazla B vitamini kullanıyorsun.

Bu yemi çok aradınmı? berbat bir yem! Yemi mutlaka değiştir!!!!

Ama tüy konusuna dönücek olursak, bu yemin içinde keten tohumu yok zaten ve yulafın oranıda fazla değil. O yüzden fazla tüy dökmesi yemden kaynaklı değil, muhtemelen fazla B vitamini kullanıyorsun.
Aramadım ‘Quick meyveli yem’ kapalı paket kendim açtım, yarın hemen sizin önerdiğiniz markayı alıyım

Meyveli değilmiş vitaminliymiş, işteydim yanlış hatırlamışım kusura bakmayın

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 22
Geri