kardeş öncelikle internette baksan bununla ilgili milyon tane döküman var. hemen başlık açmana gerek yok
tüy dökümünde b7 vitamini verirsen tüyleri daha parlak ve yumuşak çıkar. youtube'da bir kız yapıyor bunu. eczaneden aldığı ampul halindeki b7 vitaminini kuşlatına yanilmıyorsam su ile karıştırıp veriyordu. bunu araştırabilirsin.
kuşlar bildiğimiz gibi tüy dökümünde karın ağrısı çekiyor. aspur tohumu vermek karın ağrısını giderir hem de çeşitlilik olur. kuşunuzun bu dönemde çok üstüne gitmemek herkesin yararınadır ayrıca. hayvancağız halsiz oluyor.
bunlar haricinde standart yumurta maması vermek faydalı oluyor diye düşünüyorum. ben zaten kuşlarıma haftada bir yumurta maması veriyorum. benim için standart bir şey. 10 dakika haşlanmış yumurtayla rendelenmiş havuç, eti cicibebe, tuzsuz etimek, irmik unu, biraz fesleğen, az taze nane, filizlendirilmiş buğdayı karıştırıyorum. tabi bu benim elimde olan malzemeler. en temel malzemeler irmik unu ve haşlanmış yumurta. böyle verdiğim de çok oldu. bir kuş için bir tatlı kaşığı veriyorum. akşam alıyorum artanları. malum yumurta dışarda bozuluyor.