Tüy Dökümü Hk.

çitirix

Yeni Üye
Merhaba, kuşumuz erkek ve 2 yaşında. Tüy dökümüne girdi çokça döküyor. Sizde de başladı mı acaba? Bir de biz yeminin içine başka yem de ekledik çünkü olan yemi çok seçmeye başlamıştı acaba onunla mı alakalı diye düşünüyorum. Teşekkürler. (yem markası : versele laga, içine karıştırdığımız gardenmix.)

Çok yem seçmesi sindirim sorunundan olabileceği gibi protein, vitamin veya mineral eksikliğinden de olabilir. Bazı hastalıklar da bu duruma sebep olabilir. Dışkı ve videosunu paylaşın. Ayrıca hangi takviyeleri kullandığınızı markasını falan yazın.

Çok yem seçmesi sindirim sorunundan olabileceği gibi protein, vitamin veya mineral eksikliğinden de olabilir. Bazı hastalıklar da bu duruma sebep olabilir. Dışkı ve videosunu paylaşın. Ayrıca hangi takviyeleri kullandığınızı markasını falan yazın.
bilgiler için teşekkürler, çok yem seçiyor derken aynı marka yemin içinden sevmediklerini yemiyor. iştahı iyi. ek olarak çoğunlukla sebze ile beslemeye çalışıyoruz; pazı, maydanoz kökü, dereotu, salatalık meyve pek yemiyor ek olarak yumurta beyazı ve ev yoğurdu. hatta ev yoğurdunu çok seviyor. takviye asla almıyoruz. bilmek istediğim şu an bu bebişlerin tüy döküm zamanı mıdır? yoksa yemden mi kaynaklandı diye korktum.

bilgiler için teşekkürler, çok yem seçiyor derken aynı marka yemin içinden sevmediklerini yemiyor. iştahı iyi. ek olarak çoğunlukla sebze ile beslemeye çalışıyoruz; pazı, maydanoz kökü, dereotu, salatalık meyve pek yemiyor ek olarak yumurta beyazı ve ev yoğurdu. hatta ev yoğurdunu çok seviyor. takviye asla almıyoruz. bilmek istediğim şu an bu bebişlerin tüy döküm zamanı mıdır? yoksa yemden mi kaynaklandı diye korktum.
Demek istediğinizi anlamıştım. Tohumlar arasından seçiyor. Bu durum protein eksikliğinden, vitamin veya mineral eksikliğinden olabilir. Mutlaka probiyotik kullanın. Haftada 1 multi vitamin takviyesi yapın. Siz yeterli beslediğinizi düşünüyorsunuz ama yediklerinden ihtiyaç duyduğu her şeyi alamaz. Aminoasit desteği de verin haftada 1-2 kez. Haftada 2 kez de sarısıyla birlikte yumurta verin.

Geri