Tüy dökme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Feyzanur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Feyzanur

Yeni Üye
Merhaba kuşumda fazla kaşınma vardı petshoptan vitamix diye bi sprey aldım fakat işe yaramadı zararlı diye kullanmayıp. Elma sirkeli su hazırlayıp sprey yardımıyla sıktım kafesini falan temizledim. Biraz rahatladı hatta ilk konuşmasını öğrettim cici kuş demeye başladı. Fakat çok fazla tüy döküyo 1 günde 7 8 tane dökülğyo olarak görüyorum altını iki uç günde değiştiriyorum bu 1 günlük kagit görüntüsü. Sizce neden döklüyo kaşınması var ama her kuş gibi kaşınıyo bit parazit gözlemlemedim yardımcı olur musunuz neden olabilir. Bazen gagasında da tüy görüyorum koparıyo.

Ekli dosyalar

• IMG_20180901_153551.jpg
    IMG_20180901_153551.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 30
Peki neden olmuş olabilir. Streste görünmüyo pek

Bir de tırnakları çok uzadı hep kafese takılıyo kanat çırpıyo. Omzuna konunca kıyafete takılıyo. Zorluk çekiyorum törpülemiyoda ne yapmak lazım. Birde çevresinde koyulaşma var diş istediğinin bu fotoyla anlaşılır mı

Ekli dosyalar

• IMG_20180829_143604.jpg
    IMG_20180829_143604.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 16
Bir de tırnakları çok uzadı hep kafese takılıyo kanat çırpıyo. Omzuna konunca kıyafete takılıyo. Zorluk çekiyorum törpülemiyoda ne yapmak lazım. Birde çevresinde koyulaşma var diş istediğinin bu fotoyla anlaşılır mı
Kuşunuzla bol bol vakit geçirin tüy dökümü ve stres kaynaklı bu tüy dökümü. Tırnak kesme konusu dikkat ve bilgi gerektirir nereden ne ölçüde keseceğinizi öğrenip 2 kişiyle birlikte yardım alarak kesin. Allah korusun tırnak dibindeki damarı keserek kanamaya ve ölmesine sebep olabilirsiniz.

Eş konusunda da yakınınızda bulunun bir üreticiye giderek eş seçimi yapmasını sağlayabilir ve seçtiği dişiyi alabilirsiniz kendiniz seçim yapmayın kuşunuza bırakın o seçsin

Eğer tecrübeniz yoksa ve kesmeniz gerekiyorsa, ilgili videolari seyerederek, denildiği gibi başkasından yardım alarak, çok çok az kesin.

Eğer tecrübeniz yoksa ve kesmeniz gerekiyorsa, ilgili videolari seyerederek, denildiği gibi başkasından yardım alarak, çok çok az kesin.

Peki tüy dökme konusu ? Çok ilgileniyoruz evde 4 kişinin ilgi odağı resmen cici kuş öğrettik öğrenmeden dolayı stres olduğunu sanmıyorum. Stresten mi sizce tüy dökümü. Birde ceresi pet shop dişi istiyo diyo bu yüzden olabilir mi

Kuşunuzla bol bol vakit geçirin tüy dökümü ve stres kaynaklı bu tüy dökümü. Tırnak kesme konusu dikkat ve bilgi gerektirir nereden ne ölçüde keseceğinizi öğrenip 2 kişiyle birlikte yardım alarak kesin. Allah korusun tırnak dibindeki damarı keserek kanamaya ve ölmesine sebep olabilirsiniz.

Çok ilgi gösteriyoruz ama niye strese gitsin anlamadım hala suyu kafesi bizle olan bağı gayet iyi gibiydi mevsimsel değil mi diyosunjz yani

Bu dökülme ne kadar zamandır sürüyor?
Kendisinin yolduğunu gördünüz mü veya böyle olduğunu düşünüyor musunuz?
Tüy dökülen yerlerde yara veya kan, dökülen tüy köklerinde kan var mı?

Kızışma olduğu için de olabilir bir süre gözlemleyip tüy dökme sebebi hastalık sebepli birşey değilse dişi alınabilir

Bu dökülme ne kadar zamandır sürüyor?
Kendisinin yolduğunu gördünüz mü veya böyle olduğunu düşünüyor musunuz?
Tüy dökülen yerlerde yara veya kan, dökülen tüy köklerinde kan var mı?

3 gündür gözlemlediğim kadarıyla daha azdı ince tüyleri dökülüyordu şimdi daha büyük tüyleri dökülüyor. Yakından baktığımda kan yara zedelenme yok ama bazen gagasında tüy olduğunu görüyorum kendisi yoluyo. Belki azı silkelendiğinde dökülüyor dur

Parazit için önlem olarak kafes ve ekipmanlarına detaylı temizlik yapın. Veterinerden ivermectin isteyin, muhtemelen enjektöre çekip verecektir. 7 gün arayla ense derisine 1 veya 2 damla gelecek şekilde 4 defa kullanın. Sık sık taban temizliği yapın, en az haftada 2 defa detaylı temizlik yapın.

Geri