Trichomoniasis olabilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Fatih1980
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fatih1980

Meraklı Üye
Merhabalar 1,5 ay önce çift olarak aldığım yemek yeme ve ağız hareketinden şüphelendiğim kuşun video ve dışkı resmi aşağıdadır.

Beslenme Videosu
Ağız Hareketi Videosu
Çift kuş dışkı resmi

Düzenli aralıklarla entrobac, gervit-w gibi röhnfred ürünleri kullanıyorum.

Dışkıda, ağızda koku yok. Boğazda beyaz lezyon tarzı birşey yok. Kusma yok.
Beslenme şekli sürekli videodaki gibi, bir yem alıp tüneğe gidiyor. Ağız hareketi devam. Elde tek bulgular bunlar gibi duruyor.

Elde tyson marka ronidazole 40 (Ronidazole,carnidazole,flukonozale) var. Trichomoniasis, hexamitasis mantar için.

Sizce problem var mı, fikriniz nedir?

Ağız hareketinin birden fazla sebebi olabilir ve bazen acaba trikomonis mi diye şüpheye de düşülür fakat her ağız hareketi=trikomonis demek değildir. Örneğin kuş ağzına yem tanesi alır ve onu ağzında çevirip durur bunu benim dişi kuşum da yapıyor mesela ve sizin kuşunuzun da öyle yaptığını söylemişsiniz. Yani ağzında yem çeviriyor yüksek ihtimalle. Siz yine de o ağız hareketini yaptığı zaman ağzının içini kontrol edin yem varsa sorun yok. Ağzına yem aldığı zamanlar dışında böyle ağız hareketi yapmıyorsa o zaman endişeye gerek yok. Zaten dışkılar da normal görünüyor kuş da sağlıklı görünüyor.

Ağız hareketinin birden fazla sebebi olabilir ve bazen acaba trikomonis mi diye şüpheye de düşülür fakat her ağız hareketi=trikomonis demek değildir. Örneğin kuş ağzına yem tanesi alır ve onu ağzında çevirip durur bunu benim dişi kuşum da yapıyor mesela ve sizin kuşunuzun da öyle yaptığını söylemişsiniz. Yani ağzında yem çeviriyor yüksek ihtimalle. Siz yine de o ağız hareketini yaptığı zaman ağzının içini kontrol edin yem varsa sorun yok. Ağzına yem aldığı zamanlar dışında böyle ağız hareketi yapmıyorsa o zaman endişeye gerek yok. Zaten dışkılar da normal görünüyor kuş da sağlıklı görünüyor.
Yem haricide yapıyor tünekte açıkcası, videodaki de yem yemediği zaman çekilen video.
Garip bir yem yeme şekli bir de, 1 tane al tüneğe git ağız içinde gevele tekrar yemliğe git 1 tane al, döngü hep aynı. Sizin kuşunda yem yemesi böyle mi acaba?

Kuşta trichomoniasis yada herhangi bir hastalık yok. Sadece biraz sindirim sorunu var. Yemleri biraz ufalayarak yiyor. O yüzden tek tek alıyor biraz uğraşıyor çünkü yemle. Tünekteki ağız hareketinide aynı şekilde sindirimi rahatlatmak için yapıyor. Geviş getirme gibi düşünebilirsin.

Sindirim için daha kapsamlı bir probiyotik almanı öneririm. Enzim falanda içersin. Entrobac bana göre çok basit ve yetersiz bir ürün. Zaten probiyotikten çok multivitamin gibi birşey. Versele laganın ürünlerini tavsiye ederim. Haftada 2 gün düzenli kullanılsa yeterli. Başka birşeye gerek yok.

Gerçi çok bilgili değilim ama yazıyım dedim yinede ;)

Yemlik altlığını ve kafes tabanını kontrol edin. Kırık yem parçaları veya kabuk değil de iç yem tozu var mı bakın. Boğazda sorun yoksa 3 gün kadar yarım suluğa 2 mercimek tanesi kadar karbonat ( ingiliz tuzu ) katın gelişmelere göre yol çizeriz. Şuan ilaçlık bir durum yok gibi

Yem haricide yapıyor tünekte açıkcası, videodaki de yem yemediği zaman çekilen video.
Garip bir yem yeme şekli bir de, 1 tane al tüneğe git ağız içinde gevele tekrar yemliğe git 1 tane al, döngü hep aynı. Sizin kuşunda yem yemesi böyle mi acaba?

Peki yemini yemiş mi? Yemliği kontrol edin yem kabukları veya kırık yem var mı bir bakın.
Eğer yemeğini ağzına bir yem alıp git gel şeklinde böyle yiyorsa o zaman normal değil.
Yem haricinde de böyle yapıyor dediniz,kontrol ettiniz mi ağzında yem olmadığını peki? Bir de kuşun dışkılarının fotoğrafını paylaşın yeniden

Geri