Tohumun çimlenmeye başladığı dönem protein yönünden en zengin olduğu dönemdir.
teşekkür ederim moderatörüm. Bende öyle yapıyorum hemen.Ben bu şekilde yapmıyorum. Bir kavanoza çimlenecek tohumları koyup üzerine su ilave ediyorum. 4-5 saat sonra suyu süzüyorum. Bu şekilde kavanozda kalan tohumları devamlı nemli olacak şekilde arada sırada su ilave edip hemen süzüyorum. Ertesi gün genelde filizlenmeye başlar tohumlar.
filizlenmeye başladığı anda mı veriyoruz kuşa? az ya da fazla beklemiş olmasının kuşa bir zararı olur mu?Ben bu şekilde yapmıyorum. Bir kavanoza çimlenecek tohumları koyup üzerine su ilave ediyorum. 4-5 saat sonra suyu süzüyorum. Bu şekilde kavanozda kalan tohumları devamlı nemli olacak şekilde arada sırada su ilave edip hemen süzüyorum. Ertesi gün genelde filizlenmeye başlar tohumlar.
Filizlenmeye başladığı (tohumların ucu beyazlamaya başladığında) an en verimli andır. Bundan sonraki her geçen zaman protein bakımından düşmesine neden olur. Kuşlara verilmeden önce en azından sirke ile ve bolca suyla yıkamak gerekli.filizlenmeye başladığı anda mı veriyoruz kuşa? az ya da fazla beklemiş olmasının kuşa bir zararı olur mu?
teşekkürler bilgi içinFilizlenmeye başladığı (tohumların ucu beyazlamaya başladığında) an en verimli andır. Bundan sonraki her geçen zaman protein bakımından düşmesine neden olur. Kuşlara verilmeden önce en azından sirke ile ve bolca suyla yıkamak gerekli.