tekrar kuluçka

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turtabay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

turtabay

Yeni Üye
arkadaşlar merhaba, kuşlarım 4 yavru yaptılar ve yavruları 30 günlük oldu bende yavrular büyümeye başlayınca yuvalığı kafesten çıkarıp daha büyük bi kafese kuşların hepsini aktardım. 1-2 saat önce gözümün önünde dişi kuşum tekrar yumurtladı ben de napacağımı bilemedim eski küçük kafeslerine anne ile babayı koyup yuvalığı ekledim. Yumurtayı da kafes dibinden alıp yuvalığa koydum. Ben bu süreçte ne yapmalıyım. Yavrular kendi başlarına kaldılar henüz yem kıramıyorlar. Ayrıca acaba dişi kuş yumurtayı yuvalığa koydum diye rahatsız olacak mı? şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Hocam anne yavruları besliyorsa erkeği ayırın. O bir yumurtayı da altından alın. Yuvalığı çıkarın.
besliyor ama o yumurtaya da üzülüyorum ben o yumurtayı alırsam tekrar yumurtlamayacağının garantisi var mı? bu süreçte yavru kuşları ben aparatla beslesem zararı olur mu ? çünkü bi kaç yavrusunu beslemiyordu ben aparat satın alıp besledim.

besliyor ama o yumurtaya da üzülüyorum ben o yumurtayı alırsam tekrar yumurtlamayacağının garantisi var mı? bu süreçte yavru kuşları ben aparatla beslesem zararı olur mu ? çünkü bi kaç yavrusunu beslemiyordu ben aparat satın alıp besledim.
Muhtemelen 2. yumurta da gelecektir, sonrası gelmez. Ama ilk kuluçka ardından gelecek olan yeni kuluçka dişi kuşu yıpratır ve haliyle fazlasıyla yorulmuş olur. Erkeği ayırın, dişinin yavruları iyi besleyip beslemediğini kursakları takip ederek kontrol edin. Eğer ki yetersiz besliyorsa siz kendiniz aparatla besleyerek anne kuşa yardımcı olursunuz.

Muhtemelen 2. yumurta da gelecektir, sonrası gelmez. Ama ilk kuluçka ardından gelecek olan yeni kuluçka dişi kuşu yıpratır ve haliyle fazlasıyla yorulmuş olur. Erkeği ayırın, dişinin yavruları iyi besleyip beslemediğini kursakları takip ederek kontrol edin. Eğer ki yetersiz besliyorsa siz kendiniz aparatla besleyerek anne kuşa yardımcı olursunuz.
tamam hocam zaten anne kuş yumurtaya hiç yatmadı öyle yapayım.

Geri