berna
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar.. Muhabbet kuşumu Ağustos ayında aldım. Tahmini en fazla 8 aylık bi kuş fakat hala uçamıyor ve zaten kanatlarındaki ve kuyruğundaki tüyleri de yok. Yok derken aslında var ama çok kısa ve uzamıyor. Baktığımda tüylerinde herhangi bir çekilme veya kesilme de yok ki çekilmiş olsa zaten uzardı diye düşünüyorum. Astımından dolayı veterinere gittiğimde vitamin takviyesiyle düzelir dedi. Astımını ilaçlarla çözmüş olamasam da eskisine göre çok daha iyi, çünkü ilk aldığım dönemler gagasıyla tellere tutunarak yaşıyordu ve kafasını tutamıyordu sallabaş olmasından korkmuştum. şimdi size sormak istediğim bu kanat tüylerindeki sıkıntı nasıl hallolur bir çözümü var mıdır? ve eğer sıkıntı varsa bu kanat tüylerini yolsam yenisi düzgün olarak çıkar mı? (gerçi 1,5 ay kadar önce kanatlarından ve kuyruğundan birer tüy çektim ama bunlarda herhangi bir uzama olmadı hala) kuşa kaliteli yem yediriyorum, suyuna vitaminini koyuyorum düzenli mama yapıyorum kumu vs. her şey tastamam, acaba o tüyleri yolsam yerine yeni çıkacak olan tüyleri sağlıklı çıkar mı çok kararsız kaldım. yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.