Sultan papağanı sahiplendirme önerisi

Fikomerve

Yeni Üye
Merhabalar. Yaklaşık 10 aylık cinsiyetinin erkek olduğunu düşündüğümüz bir sultan papağanımız var. Daha önce de huysuzluğundan dolayı buraya yazdığımda ergenliğe girmiş olduğunu öğrendim. Probiyotik ve çeşitli besinlerle desteklememe rağmen hırçınlığı bitmiyor. Evde değişik hiçbir şey olmamasına rağmen eski neşesi kalmadı. Eylül ayından beri konuşmayı bıraktı sadece adını söylüyor -ismine duyarlıdır- ve kartonpiyeri kemiriyor engel olamıyoruz. Avizeye hiç çıkmazdı avizeyi kemire kemire ledlerini bozdu :/ sabah ilk kafesinden çıkardığımda poposunu sürtme hareketlerinden bir eş ihtiyacı hissettiğini anlıyorum. Normalde çok sevgi doluydu insan canlısı ve kendisini öptürmeye bayılırdı. Bize kendini öptürürken bile kızarak yaptırıyor şimdi. Bu şekilde mutlu olmadığını hissediyorum. Bir eş mi almalıyım yoksa eş arayan birine mi vermeliyim hiçbir fikrim yok. Onu çok seviyorum ama çok çaresiz bırakıyor beni bu durum. Lütfen bir yol gösterin

Kuşunuz kızgınlığa girmiş eş istiyor dolayısı ile hırçın tavırlar sergiliyor yüksek ihtimal.
Kuşunuzun videosunu ve güncel dışkılarının fotoğrafını paylaşın siz yine de.

Eş istediği kesin. Kafesinde gaga taşı var mı ? Mutlaka olmalı. Hem kalsiyum ihtiyacını karşılamak hem gaga bilemesi için gereklidir. Video ve dışkı resmi atın mutlaka. Bir rahatsızlığı da olabilir.

Evet gaga taşı var. Size o huysuzluk anını ve dışkısını yakalamaya çalışacağım mutlaka

Dışkısını hemen atabilirsiniz. Hangi probiyotiği kullanıyorsunuz ?

2 sini de attım probiyotik olarak da diazyme markasını kullanıyorum. Onu da neşeli kanatlar sitesinden almıştım. Genelde mama alışverişini de ordan yaparım. Bu da en sakin durduğu videolardan biriydi sürekli bir şeylere dalıyor sürekli onu oyalamak zorundaymışız gibi hissediyoruz. Sabah popo sürtme seansından sonra dklarca çığlık atıyor öylece

Dışkıyı hızlıresim.com dan ekleyin görünmüyor

2 sini de attım probiyotik olarak da diazyme markasını kullanıyorum. Onu da neşeli kanatlar sitesinden almıştım. Genelde mama alışverişini de ordan yaparım. Bu da en sakin durduğu videolardan biriydi sürekli bir şeylere dalıyor sürekli onu oyalamak zorundaymışız gibi hissediyoruz. Sabah popo sürtme seansından sonra dklarca çığlık atıyor öylece
Videoda sağlıklı görünüyor. Evet eş istediği kesin. Kendisine çeyizi hazır bir gelin şart 🤣

ben o gelini nerden bulacağım bilmiyorum artık bizim için çareler çaresiz hale geldi :D ya da eş isteyen bir geline iç güveysi vereyim diyorum ne dersiniz? Çünkü biriyle baş edemezken 2 olduklarında burası artık onların evi olur :D

Bazen misafir olduğunda kafesindeyken ışık açık şekilde bir odaya koyuyorum. Çünkü yanında bir şey yemek mümkün değil her şeyin tadına bakmak istiyor. Evde sürekli bir çığlık sesi hakim. Sakin olup kafesinde bile vakit geçiremiyor o kadar huysuz oldu. Dışarı çıktığında da oraya buraya dalıyor kartonpiyer kemiriyor. Hiç yapmazdı böyle eylülden beri çok değişti huyu.

ben o gelini nerden bulacağım bilmiyorum artık bizim için çareler çaresiz hale geldi :D ya da eş isteyen bir geline iç güveysi vereyim diyorum ne dersiniz? Çünkü biriyle baş edemezken 2 olduklarında burası artık onların evi olur :D
Oda bir ihtimal umarım ona güzel bakacak güzel kızları olan bir yer bulabilirsiniz

Huysuzlukları,bağırmaları tuzu biberidir olayın ama 🤣🤣
Kuşlar cıvıl cıvıl olduklarından evde ses olur,özellikle kızgınlık dönemlerinde bu daha belirgin olabilir normaldir bunlar.
Kuşlar zaten tek değil çift beslenmesi gerekir eşleri olması gerekir.
Karar sizin. Bakamam diyorsanız iyi bir hobici bulup verin derim ben.

Evet zaten başka sayfalarda gördüğüm hep çift oluyorlar. Biraz araştırmam gerek sanırım. Onu çok seviyorum herkese emanet edemem bir dişinin yanına gitse çok daha iyi olur kanaatindeyim. Fiko da mutlu olur böylece. İlginize çok teşekkürler

Geri