Sultan Papağanı Beslenmesi

alpdna

Yönetici
Yönetici
Katılım
12 Haz 2016
Mesajlar
1,405
Tepkime puanı
724


Sultan papağanı beslenmesi


Görünüşleri itibarı ile oldukça tatlı olan bu papağan türü muhabbet kuşu gibi b ir gagaya sahiptir. Başının üstünde dikili duran tüyler ile oldukça sempatik bir görünüm katmaktadır. Başının üzerinde buluna tüyler o gün içerisinde hangi ruh halinde olduğunu anlatmaktadır. Hangi durumlarda başının üstünde bulunan tüyler nasıl tepki verirler mesela tüm tüyler dikili ise sultan papağanınız oldukça heyecanlıdır. Sadece uç kısmı kalkık olduğunda mutludur, diken-diken şeklinde olduğunda tıslama denilen yanı öfkesinin dışa vurma şeklidir. Tamamen yatık yanı hiç dikili tüy yoksa oldukça ızgın ve öfkeli olmaktadır. Gözler hafif çekik ve tüyler havada ise halinden hoşnut olduğu, kafası öne eğik ve kaçamak bakışlar yapıyorsa tedbirli ve dikkatli oldukları gözlenmektedir. Gözleri kapalı ve tüyleri havadaysa oldukça yorgun son olarak size arkası dönük ama tüm tüyler havada ve arada kaçamak bakışları var ise oldukça meraklı ve ortamda bulunan olayla oldukça ilgi demektir. İnsanlar gibi hareketleriyle belli eden sultan papağanları oldukça sevimli kuşlardır. Sultan papağanı beslenmesi olarak oldukça ilgi gösterilmeli ve ona zarar verecek olan ürünlerden uzak durulmalıdır. Bu sultan papağanınızı korumak için yapılacak olan en iyi yollardan birdir.

Sultan papağanının kökeni ve üretimi

Birçok papağan türü arasına en çok sevilen türlerden olan sultan papağanı özel ilgi isteyen sultan papağanı Avustralya’dan Hollanda ya gelmiş ve Hollanda’da ülkemize yayılmıştır. Alındığı günden itibaren gösterdiğiniz sevgi ve ilgiyle size olan bağlılığı gün geçtikçe artmaktadır. Toplamda sekiz cinsi olduğu bilinen sultan papağanlarının bazıları melezdir ve bakımı oldukça kolay olan sultan papağanların diğer kuşlardan ayıran en büyük özelliği evcilleştirilmeye elverişli yapısı ve konuşmaya olan yatkınlığıdır. Sultan papağanı beslenmesi diğer kuşlarla aynı olup sadece extra yiyecekler içermektedir. İlgiyi çok seven sultan papağanları soğuğa dayanıklı kuşlar değillerdir kış aylarında en az sıcaklığın 15 derece olması gerekmektedir. Ve 15 derecenin altına düşün sıcaklıklarda yaşamaları oldukça zordur. Kafesleri genellikle 50x50x50 olmasıyla beraber telleri yatay olarak dizilmiş olmalıdır.

Sultan papağanı beslenmesi ve bakımı

Oldukça ilgi isteyen bu kuş türü olan sultan papağanı beslenmeye ol düşkünlüğü bilinmektedir. Sultan papağanı beslenmesi için faydalı olan besinler kepekli pirinç, havuç, brokoli, bezelye, ıspanak, karnabahar, patates, kuşkonmaz, yeşil ve kırmızıbiber, yumurta, tavuk hindi eti, muz, elma, bulgur, gibi hem tahıl hem de sebze ürünleri oldukça faydalı olmaktadır. Ama her zamanki gibi çok fazla verilmesi yanı çok faydası olsa bile çok kullanıldığı takdirde zararı olabilir. Bunların yanı sıra sultan papağanının aşırı yağlı, tuzlu ve şekerli şeyler çok fazla iyi gelmemektedir. Bu besinlerden bazıları; patates kızartması, cips, sosis, kek, margarin, dondurma gibi besinlerdir. Sultan papağanını zehirleyebilecek olan besinler ise; çikolata, kahve, alkollü içecekler, gazlı içecekler, süt, kuru meyveler, soğan, mantar, elma çekirdeği gibi ürünler sultan papağanları zehirleme özelliğine sahiptir.
 
Geri
Üst