Yaklaşık 10 ay önce kardeşim tarafından parkta bulunan muhabbet kuşunu beslemekteyiz ancak gerek okul gerek sınavlardan dolayı araştırma yapma fırsatım olmamıştı, son zamanlarda edindiğim bilgiler muhabbet kuşlarının en az 10 saat uykuya ve günde minimum 1 2 saat kafes dışına çıkarılması gerektiğini söylüyordu ancak benim muhabbet kuşum şu 1 2 ay öncesine kadar tahmini minimum 8 saat uyuyordu ve 2 - 3 günde bir dışarı çıkıyordu(babam ve annem işe gidiyor ben ise yksye çalışıyordum bu yüzden bu aralıklarda çıkarabiliyorduk) ve bulunduğu odada maalesef sigara içiliyordu(cam açık oluyordu ve sigara içen kişi ile arasında 1 metre gibi bir mesafe oluyordu) şu güne kadar çok düşünemediğim için dikkat etmemiştim(içen kişi babam ben değilim). Son 1 - 2 aydır odasını değiştirdim her gün dışarı çıkartıyorum, sizce kalıcı bir hasar olmuş mudur ne yapayım? Gayet enerjik ve sağlıklı ancak bilemiyorum, sigara dumanı çok zarar vermiş midir?(sigara içilen odada bende durmadığım için ne kadar maruz kaldığını bilmiyorum ancak dediğim gibi cam açık oluyordu ve 1 - 1.5 metre gibi bir mesafe oluyordu sigara içen şahıs ile)