Sokaktan bulduğum kuş, evdeki kuşuma zarar verirmi?

Kaan Korkmazz

Yeni Üye
Ben gün halı saha yapıyordum bir anda kuş uçmaya başladı, gittim baktım muhabbet kuşuymuş sonra avcuma aldım eve götürdüm ve kuşumun yanına koydum. Şu an ikisi de yakın yakına birbiriyle ötüşüp duruyorlar, bir zararı olur mu? Çünkü internette görmüştüm kuşlar birbiriyle kavga edip birbirinin kafasını falan parçalıyorlardı,ondan korkuyorum.

Sokaktaki kuş: Gagası beyaz (kızdı galiba) salıncaktaki olan.
Benim kuşum Boncuk: Erkek (net) tünekteki olan.

Düzenleme:
Şuan ikiside yanyana ağız ağıza konuşuyorlar.

hnllquw.jpg

Son düzenleme:
Gelin gelmiş sizin oğlana 🤣
Konuya gelirsek kuşu ayrı kafese alın 1 hafta karantina altında kalsın gözlemleyin. 3 gün art arda probiyotikli su veriniz her gün yenisini hazırlayarak. Ve 1 kez de multivitamin veriniz suyuna katıp. Kuşun gagasında yara gibi bir şey var oraya da rif ampul alıp sürebilirsiniz. Kuşta öğürme kusma ishal kötü koku hapşırma vs varsa kontrol edin. Vücudunu kontrol edin derisine kanatlarına bakın yara bere kan var mı bakın. Kedi hırpaladı ise antibiyotik kullanmak gerekebilir. Dışkılarını buraya da atabilirsiniz,kafes tabanına beyaz peçete koyun,kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın buraya foto atın. Ayrıca plastik tünek kullanmayın.

Şuan kuşun sahibine ulaşmaya çalışıyorum yarin ilan asıcam mahalleye ayrı bir kafese aldım duruyor suan evde vitamin vardı tarihi geçmiş bu gün koyamayacağım maalesef vitamin, bir problem olurmu?
Gelin gelmiş sizin oğlana 🤣
Konuya gelirsek kuşu ayrı kafese alın 1 hafta karantina altında kalsın gözlemleyin. 3 gün art arda probiyotikli su veriniz her gün yenisini hazırlayarak. Ve 1 kez de multivitamin veriniz suyuna katıp. Kuşun gagasında yara gibi bir şey var oraya da rif ampul alıp sürebilirsiniz. Kuşta öğürme kusma ishal kötü koku hapşırma vs varsa kontrol edin. Vücudunu kontrol edin derisine kanatlarına bakın yara bere kan var mı bakın. Kedi hırpaladı ise antibiyotik kullanmak gerekebilir. Dışkılarını buraya da atabilirsiniz,kafes tabanına beyaz peçete koyun,kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın buraya foto atın. Ayrıca plastik tünek kullanmayın.

Şuan kuşun sahibine ulaşmaya çalışıyorum yarin ilan asıcam mahalleye ayrı bir kafese aldım duruyor suan evde vitamin vardı tarihi geçmiş bu gün koyamayacağım maalesef vitamin, bir problem olurmu?

Bozuksa vermeyin. Bozuk değilse verebilirsiniz.
Ayrıca şimdi veya sabahleyin kekik çayı yapıp verin. Veya elinizde kanatlılar için solunum takviyesi varsa verebilirsiniz örneğin Röhnfried atemfrei, kanatlı oil respiratory turbo gibi ürünler.

Geri