benim bir kuş vardı hastalıktan öldü,ölmeden yanına yavru erkek almıştım.erkek kuş parmağımdan bir kaç gün ayrılmadı,ölen kuş ile arkadaş olduktan sonra benden hep kaçar oldular,neyse dedik tek kalmasın dişi diye bir kuş aldık o da erkek çıktı. şimdi bunun yanında yaklaşık bir aydır arkadaşça geçiniyorlar, her nedense bu iki erkek kuş bir yaşına yeni gelmelerine rağmen ben ve evhalkından hep kaçıyar, kafes içinde elime gelen kuş,kafesten kaçmak için elime geldiğini anladım,kafese parmağımı uzatıyorum,parmağıma geliyor ve kafes kapısından kaçıyor, kapının üzerine konunca yanına gidince parmağımı uzatınca geliyor ama diğer kuş sayesinde yine kaçıyor, bunları şimdi üretime verdim,bir hafta içinde eş tutarlarsa eve geri getirip evde çiftleşmelerini bekleyeceğim, baktık olmuyor dişi kuşları sahibine geri bırakacağım, son olarak demek istediğim iki kuş insana gelmez amaaa milletin kuşu ele gelir öper okşatır yemek yer, bizimkiler insandan kaçıyor, baktım olmadı ölene kadar öyle yaşayacaklar,, sizin tavsiyeniz nedir