Buse Selbi
Yeni Üye
Merhabalar. Bu güzel bıdık yaklaşık 12 gündür benimle ve geçen pazardan beri hastalığıyla (iç parazit ve kuruma) çok uğraştım.. İlk olarak bir pet shopa götürdüm ve hayvan %95 ölür deyip kuyruğunu kesti,biteral verdi. Birkaç gün böyle devam ettik ve biterale ek olarak dolvende verdim. Daha sonra ishali bitmeyince başka bir pet shopa arayışına girdim. Gittiğim yer kuş üreten bir yerdi. Derhal biteral ve dolveni kestik ve vitaform+antibiyotik karışımlı bir ilaç kullandık suyuna. Anında etki göstererek ishalini katılaştırdı. Ama ben yine de bir veterinerin görmesini istedim ve soluğu ertesi gün veterinerde aldım. Biteral ve dolvenin bu kuşun tedavisinden çok yanlış olduğunu belirtti ve kullandığım tek doğru şeyin vitaform olduğunu söyledi. Kendisi de etkili bir antibiyotik hazırlayarak suyuna devam ettik. Şu an çok iyi. Dışkısı koyulaştı ve daha hareketli en önemli kurumanın kesin belirtisi olan göğüste keskinleşme geçiyor. Bu süre zarfında sevgimi ilgimi hiç ondan eksik etmedim. Hep öptüm,kokladım ve konuştum onunla. Gözümün önünde böyle bana geri dönmesi beni çok mutlu etti