Sarimsak yaği ve elma sirkesi kullanimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hlya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hlya

Yeni Üye
Merhaba..Kanatlioil den sarimsak yaği aldim ama henuz kullanmadim.Kullanimi faydali mi yoksa zararli mi faydaliysa ne sıklikla kullanmaliyim.Elma sirkesi kullanimi hakkinda da bilgi verebilir misiniz

Merhaba..Kanatlioil den sarimsak yaği aldim ama henuz kullanmadim.Kullanimi faydali mi yoksa zararli mi faydaliysa ne sıklikla kullanmaliyim.Elma sirkesi kullanimi hakkinda da bilgi verebilir misiniz
Elma sirkesi kullanmanıza gerek yok. Faydalı olup olmadığı tartışmalı bir konu. Sarımsak yağı kullanılabilir.

Rica ederim. Ürün talimatında yazan dozda kullanın ama. Fazla doz vermeyin.
Bir sey daha sormak istiyorum..rutin olarak kullandigim probiyotik ve vitamin..bunlarin disinda duzenli kullanmam gereken bisi var mi..iyot damlasi mesela duzenli kullanilmasi gereken bisi mi

İyot ayda 1-2 kez verilmelidir. Yarım suluğa 1 damla yeterlidir. Haftada 2 defa depovit aminovit tavsiye ederim amino asit desteği açısından. Tüy değişme dönemi 2 günde bir verin. Haftada 2 kez vitamin. 2 günde bir probiyotik 👍

Elinizdeki iyot %5 lik mi %2 lik mi ?
elimde iyot yok aslında alıcam ne almalıyım.kanatlıoil den probiyotik aldım ama hiç sıvı kullanmadım şimdiye kadar suluğa ne kadar koymalıyım.Benim kuşumun başka bir problemi daha var.Öğürme hareketi yapıyor aylardır nadir de olsa, ama kusmuyor. Veteriner solunum sıkıntısı diyerek antibiyotik vermişti aylar önce ama kanatlı veterineri değildi benim de cahilliğime geldi o dönem çok da anlamıyordum.Bu öğürme hareketi nadir de olsa devam edince kanatlı veterinerine götürdüm, o bunun kur hareketine benzediğini elime yaptığını söyledi.kulak burun kamerayla baktı her yerine dinledi kalp sesinden başka bir ses duymadığını söyledi.Bu sabah yine o öğürme hareketini yaptı ama aynı zamanda başıyla oynadığı taklit yaptığı zamanlardaki gibi hareketler yaparak
zıpladı sonrasında.Öğürüyor gibi ama kusma yoktu yine ağzında bir koku da yok dışkısıda normal görünüyordu.Dün sarımsak yağı vermiştim yumurta mamasına 6 damla, yumurtayıda bir saatten fazla tutmadım önünde.Öğürme hareketini yaparken nefes seside vardı bu sabah, aylardır şöyle bir durumu da var, uçmasında bir problem yok uçup geldiğinde tıkanma gibi sesler hiç yok, ama bir yerden bi yere zıpladı mesela ciyaklama gibi sesler çıkarıyor, ya da ilk uçup konduğunda.Aksam dışkıda paylaşıcam.Çok teşekkürler

%5 lik iyot alın sizde kullanırsınız. Haftada 1-2 damla insanlar içinde önerilir. Probiyotiği çeyrek suluğa 5 damla şeklinde katabilirsiniz. Suyu hazırlamadan önce 3-4 saat susuz kalmalı ki suluğu takar takmaz içsin. Probiyotik katılacak sı 35 derece civarında ( dirsek yakmayacak sıcaklıkta ) olursa daha iyi olur. Akşam dışkı paylaşın ve videosunu paylaşın. Öğürürken denk gelirseniz onu da videoya alın.

Geri