SALMA KAFES YAPIMI

geçicieleman

Yeni Üye
Pvc Kaplı Puntalı Yeşil Tel 12x12mm Gözaralık 09mm Kalınlık 100cm  Yükseklik, 10m uzunluk kafes teli- kümes teli
Galvaniz Puntalı Tel Çit

Merhabalar. Sultan Papağanım için 80x80x70 ölçülerinde bir salma kafes yapmayı düşünüyorum. 1.(yeşil tel) fiyatı daha uygun onunla yapmak istiyorum ama Sultan Papağanı o yeşil teli kemirir mi diye merak ediyorum. Daha önce kareli yeşil tel den kafes yapan var mıdır? Sultan Papağanı kemirir mi? Hangi telden önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

Kare kare olmaz. Yatay telli alırsanız iyidir. Teller boyasız olsun,galvaniz kaplama alırsanız da dayanıklı olur. Telleri ince olmamalı ve kesici olmamalı.

Kare kare olmaz. Yatay telli alırsanız iyidir. Teller boyasız olsun,galvaniz kaplama alırsanız da dayanıklı olur. Telleri ince olmamalı ve kesici olmamalı.
Öncelikle teşekkürler. https://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/adim-adim-salma-yapimi.23855/ buna benzer bir proje düşünmüştüm. Önceleri yapan da olmuş.. Araştırmalarıma göre puntalı yeşil telden kafes yapan çok kişi var. Ben de merak ediyorum yani tabiki makbul olan boyasız fırınlı kafestir ama. Benim olayım faaliyet olsun diye. Ama bu tel de belli bir süre idare eder mi acabağa. Kümes telinden bile yapan var.

Son düzenleme:
Öncelikle teşekkürler. https://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/adim-adim-salma-yapimi.23855/ buna benzer bir proje düşünmüştüm. Önceleri yapan da olmuş.. Araştırmalarıma göre puntalı yeşil telden kafes yapan çok kişi var. Ben de merak ediyorum yani tabiki makbul olan boyasız fırınlı kafestir ama. Benim olayım faaliyet olsun diye. Ama bu tel de belli bir süre idare eder mi acabağa. Kümes telinden bile yapan var.
Hocam puntalı yeşil tel uygun olmaz. Kemirecektir dışındaki malzeme çok zayıf.

Aynen öyle. Yapmışken sağlam ve güvenilir şekilde yapın,değilse hiç yapmayın. 👍🏻

Hiç beğenmedim,salma için uygun da görünmüyor. Tahta bakteriyi iyi çeker ayrıca,kokuyu da emer,o yüzden dayanıklı matellar olmalı.

Benim puntalı yeşil telden yapmışlığım var zamanında kuzenimle birlikte devasa bir salma yaptığımız için kullanmıştık maliyeti cidden çok düşük. Açık alana arka bahçeye kurduğumuz için sorun olmamıştı. Sizin düşündüğünüz ölçüyle daha kaliteli malzemelerle ürün ortaya çıkarabilirsiniz. Ve cidden telleri çok zayıf

Bu arkadaşınki gibi tercih edilebilir güzel bir çalışma çıkarmış ortaya.

Bu arkadaşınki gibi tercih edilebilir güzel bir çalışma çıkarmış ortaya.

Evet güzel görünüyor başarılı ama yükseklik olarak kısa kalmış,daha uzun olabilirdi. Ama iyi. Fakat bu telleri falan almak pahalıya mal olabilir malum ekonomik kriz var fırsatçılar da var.

Evet hocam ama 80×80×70 ölçüsü için bence değerlendirilebilir. Tabikide bütçede önemli.

Attığınız posttaki kişi giderleri yazmış,yıl 2019.
Şimdi çok katlamıştır fiyatlar. Ama hobi için yapacaksa maddi gücü de varsa elbette kendi yaptığın daha iyi olur istediğin şekilde proje yürütebilirsin

Maliyet olarak cidden uygun bişekilde yapılacaksa ve maliyetsiz olsun diye düşünülüyorsa galvanizli puntalı tellede yapılabilir. Ama buradada telim mm önemli olacaktır. Kare olması mühim değil o telleri dikeye ve yataya çevirmek kolay keserek. Direkleri ama kesinlikle içi boş çelik kullanırım.

Son düzenleme:
Türkiye gibi bir ülkede ucuza bulunabileceğini hiç sanmıyorum,heleki çelik 🤣

Teşekkür ediyorum hepinize. Şimdi Acabağa hazır mı alsam diye düşünmekteyim.
Aşağıya iki görsel bırakıyorum. Benim isteğim, ben yaklaşık 8 saat evde yokken biraz daha rahat olsun kuş. Hangisi daha uygun olur.

Yukarısı oval şeklinde almanızı önermem veya üçgen tarzı olanlardan..

Bende salma kafes var eni 1 metre. O tür kafesler çok yaygın zaten online satış mağazalarında uygun fiyata satılıyordu. En çok tercih edilen kafes türlerinden birisidir ayrıca.
Evde yapmak daha pahalıya patlar diye düşünüyorum,satın almak hem nakitten hem vakitten tasarruf olur.

Geri