Sallabaş olabilir mi?

Murat Karakoç

Meraklı Üye
Merhabalar,
Bugün petshoptan erkek kuşum için dişi muhabbet kuşu aldım. Şöyle bir durum var kafasını sağa doğru çevirip duruyor. Bazen arka arkaya yapıyor. Sallabaş olabilir mi ? Şuan ayrı kafesteler.

Şüpheli bir durum. Kafes tabanına beyaz peçete serin kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya foto atın. Kuşta kusma öğürme falan var mı? Kötü koku var mı ağzında veya dışkısında?

Geldiğinden beri dışkısı bu şekilde. Stresten olabilir diye düşündüm ama kafa hareketi falan şüphe uyandırdı.

Probiyotik maalesef yok fakat erkek kuşa bulaş olmaması için yarın açık bulursam geri götürmeyi düşünmeye başladım. Bildiğim kadarıyla yumurtlasa bile yavrularda da görülebiliyor sallabaş değil mi ?

Probiyotik maalesef yok fakat erkek kuşa bulaş olmaması için yarın açık bulursam geri götürmeyi düşünmeye başladım. Bildiğim kadarıyla yumurtlasa bile yavrularda da görülebiliyor sallabaş değil mi ?
Kuş sallabaş değil. Muhtemelen stresten yapıyor. Petshopta kalabalık kuşlar arasından birden bire sizin eve geldi stres yapması normal. Probiyotik olsa 2-3 güne düzelirdi. Evde kuru maya varsa ( keklere falan katılanlardan ) şimdiden suluklarını alın yarın saat 10 da veya ne zaman çıkacaksanız bir suluğa silme çay kaşığı kadar katıp erittikten sonra ikiye bölüp ikisine de verin. 3-4 gün bu şekilde devam edin ve bu arada da probiyotik ve multivitamin sipariş edin.

Daha eve getireli 7-8 saat olmuştur. Başta yandaki kafeste erkek var diye sağa doğru kafa sallıyor diye düşündüm. Sonra aklıma geldi sallabaş olabilir mi diye. İçime su serptiniz. Teşekkür ederim. Multivitamin var fakat probiyotik yoktu. İnstant kuru hamur mayası kullanayım o halde.

Eğer sağlıklıysa güzel bir kuş geri vermeyin. Ki sağlıklı olma ihtimali yüksek. 2-3 güne belli olur 👍

Kanatlı oil markasının prozim probiyotiğini öneriyoruz. Profesyonel içeriğe sahiptir.
Aynı markanın multivitaminini de alabilirsiniz.
Kuşunuzu birkaç gün gözlemleyin.
Sallabaş denen şeye salmonella bakterisi sebep olur. İçme suyundan bulaşabilir. Bulaşıcıdır. Bakteriyel olduğundan antibiyotik kullanmak gerekir. Ayrıca iç parazit hastalığında da kuş çarpılmış gibi hareketler sergileyebilir. Veyahut nörolojik hastalığı varsa da travması varsa bir yerlere çarptıysa da başını çevirebilir hareketlerinde anormallikler olabilir. Siz probiyotik kullanın 3 gün. Buraya da güncelleme yapın.

Teşekkürler bilgi ve deneyimleriniz için. Eş tutsun diye aldım. Zaten ayrı kafeste tutuyorum ki bir şey varsa erkek kuşa da bulaşmasın. Umarım sağlıklıdır.

Teşekkürler bilgi ve deneyimleriniz için. Eş tutsun diye aldım. Zaten ayrı kafeste tutuyorum ki bir şey varsa erkek kuşa da bulaşmasın. Umarım sağlıklıdır.

Dışkıları düzeldi mi? Bugünde aynı kafa hareketini yaptı mı? Kusma oldu mu?

Merhabalar, anlık olarak dışkılar bu şekilde. Kusma olmadı. Kafa hareketini evde olduğum sürece ara ara baktım tekrarlamadı.

Merhabalar, anlık olarak dışkılar bu şekilde. Kusma olmadı. Kafa hareketini evde olduğum sürece ara ara baktım tekrarlamadı.

Şimdilik dışkılar normal görünüyor. Haftada 2-3 kez Kanatlı oil prozim probiyotik kullanın.

Kuru maya ve multivitamin kullandım. Probiyotik edineceğim kısa zamanda. Hastaysa diğer kuşa da geçmesin diye korktum. Eş istiyor diye aldım zaten bunu. Umarım sağlıklı şekilde yaşar ve anlaşırlar.

Geri