Merhabalar arkadaşlar. Komşumdan sahiplendiğim 1,5 yaşında tepeli japones dişi muhabbet kuşum var. Kendi kuşlarımda bi ara yavrulamıştı. Toplu olarak büyük bir kafese koymuştum tüm yavruları. Diğer dişide ayrı kalmasın diye onuda diğer kuşların içine koymuştum. Kafeste diğer kuşlar tarafından biraz dışlanıyordu ama anlaştığı bir kuş vardı. Üzerinden bir ay falan geçti. Elimde yedek kafes olduğu için anlaştığı kuşla kendisini ayırdım. Kanadında hafif sorun olduğu için diğer kuşlar tarafından itilip kakılmaması daha iyi olur dedim. Ama sorun şu ki o anlaştığı kuş 5 aylık bir erkek. Çiftleştirme gözüyle bakmıyorum durumlarına ama eğer olurda çiftleşirlerse sağlıklı bir üreme olur mu? Bildiğim kadarıyla çiftde erkeğin daha büyük olması falan gerekiyor ama ben sırf anlaştıkları için ayırdım. Herhangi bir yavru alma beklentisi içinde değilim ve şuanda bir sıkıntı yok gayet kafes içinde anlaşıyorlar. Sadece merak ettiğim çiftleşirlerse yumurtalar dolu olur mu yada hayvanlar sakat falan doğar mı? Benim için önemli olan mutlulukları. Birde cinsleri tamamen farklı. Yem alırken petshoptaki abi japonesle kendi cinsinden başkasıyla anlaşamaz öldürür demişti. Korkumda bir tık ondan. Dişi zaten büyük, erkeğe bir şey olur mu? Ayırmak istemiyorum çünkü ayırırsam erkeği yine toplu kafese koymak dişiyide tek bırakmak durumunda kalacağım ve tek olduğu zaman çok üzülüyor sanki heran ölcekemiş gibi duruyor. Cevaplarınızı bekliyor olacağım.