edanurpazarlik
Yeni Üye
Merhabalar, biz kuşlarımıza iyi baktığımızı düşünen bir aileyiz. 11 tane kuşum vardı, ikisi öldü, şuan birisi de çok hasta. Birisi bacağından felç geçirdi, diğeri ise şuan bahsedeceğim hastalıktan öldü. Ve bu ölen kuşum 9-10 aylıktı belki 1 yaşındaydı. Öncelikle ishal ile ve hafif bir durgunluk ve uyku ile başlıyor, yemek yemiyor su içmiyor, hastalık ilerleyince hafif üşütmüş sesi çıkartıyor, ishal iyice ilerliyor ve kuşun özel bölge kısmı yeşil, siyah bir renge dönüşüyor. Temizliyoruz, su içiriyoruz 3. 4. Günü köpüklü beyaz kusmaya başlıyorlar. Ben cidden çok suçluluk duyuyorum, kuş sahiplenmek bende bir tecrübeye sebep oldu. Yakınımda ki veteriner kuş hastalıklarından anlamıyor, anlasa diğer kuşum iyileşirdi, aracım olmadığı ve 18 yaşında olduğum için kendim çok büyük veterinerlere de gidemedim.. biraz tüy dökümündeyken havalar sıcakken babam balkona çıkarmış, gündüz de camlar açıktı sanırım üşütmüş, yoksa bir başka hastalık mı? Kontrol edemiyorum ailemi, sıcak diyorlar camı açalım diyorlar sonu böyle oluyor. Güzel bir aileye sahiplendireceğim hepsini, yavrularımı kaybetmeye yüreğim sığmıyor.