Röhnfried Vitaminleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan berkoni
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkoni

Yeni Üye
Merhaba, 9 aydır kuşuma Gold Wings Multivitamin kullanıyordum ve bitti. Genelde kullanılan Röhnfried markasından BT-amin, Gervit-w ve Entrobac ürünlerini aldım. Bunları nasıl aralıklarda kullanmalıyım? Veya 1 hafta kullanım programım nasıl olmalı?
Bu vitaminleri kullanırken mesela ne yedirmemem lazım veya az yedirmem lazım?

Haftada 1 Gervit, haftada 3 entrobac, ayda 1-2 bt amin... bu şekilde yapabilirsin. Tüy zamanı Bt amin forteyi haftada 1-2 kullanabilirsin. Arada bir gün normal su verin muhakkak. Ben böyle yapıyorum.

Haftada 1 yarım daldarı, haftada 1 yumurta maması(bozulmasın dikkat edin) verebilirseniz daha da iyi olur.

Ayrıca haftada 2 defa da sağlık tohumu verirseniz ve içine az biraz dağ kekiği de koyarsanız güzel olur. Ben kucuk bir kaba koyup 2-3 güb kafeste tutuyorum sağlık tohumunu.

Yumurta maması dediğiniz tam olarak ne oluyor?
Mamayla uğraşmanız şart değil hocam. Yumurtayı haşlayın tam haşlansın. Kabuğunu soymadan ikiye bölüp verin. Arada havuç ve yeşil yapraklı sebzelerin hepsinden azar azar sık sık verin. Sebze meyve verirken küflenmemiş olduğundan emin olun. önce siz tadın 👍

Mamayla uğraşmanız şart değil hocam. Yumurtayı haşlayın tam haşlansın. Kabuğunu soymadan ikiye bölüp verin. Arada havuç ve yeşil yapraklı sebzelerin hepsinden azar azar sık sık verin. Sebze meyve verirken küflenmemiş olduğundan emin olun. önce siz tadın 👍
Kuşum normalde her şeyden korkar :) Geçen marul koydum kafesine yalnız bıraktım sonra odaya girdim çok iştahlı yiyordu.
Sebze ve meyveleri alıştırmaya çalışıyorum, yumurtayı da mutlaka deneyeceğim. Teşekkürler :)

Sebze falan verirken hijyen çok önemli ama dikkat edin. Bu hayvanlar küfe karşı çok hassaslardır.

Beyaz sirke ya da elma sirkeli suda bekletip öyle verebilirsiniz sebze ve meyveleri. Virkon s isimli dezenfektanı da kullanabilirsiniz. Zararsızdır. Hijyeni sağlarken dalgınlıkla çok su harcamamaya özen gösterelim :) ufak bir yesil elma dilimine litrelerce su, israftır. Yukarıda belirttigim basit ve kolay dezenfekte yöntemlerini seçebilirsinjz

Tamamdır, çok teşekkür ederim. Zaten verdiğim şeyler küçük parçalar şeklindeydi. Çok dikkat edeceğim.

Merhaba, 9 aydır kuşuma Gold Wings Multivitamin kullanıyordum ve bitti. Genelde kullanılan Röhnfried markasından BT-amin, Gervit-w ve Entrobac ürünlerini aldım. Bunları nasıl aralıklarda kullanmalıyım? Veya 1 hafta kullanım programım nasıl olmalı?
Entrobac normal zamanlarda haftada 1 kez yarım suluğa çay kaşıginın ucu ile mercimek tanesi kadar ( tahta kaşık veya plastik kaşık ile ) ishal gibi durumlarda haftada 3 kez verebilirsiniz.( Ben çarşamba veriyorum)

BT amin forte 15 günde bir tüy dönemlerinde haftada 2 kez yarım suluğa 8 damla ( cumartesi veriyorum)

Gervit w yarım suluğa 4 damla ( pazartesi veriyorum)

Sabah koyup akşam taze su ile değistirmelisiniz.

En az bir gün sade su içmesi gerkiyor o yüzden günleri o şekilde kendinize göre ayarlayabilirsiniz .

Haftada 1 Gervit-w,haftada 1 probiyotik. 15 günde 1 kez Bt Amin Forte. Tüy döküm dönemlerinde haftada 1 Bt Amin Forte.
Dikkat etmen gereken şey vitamin grubuna giren takviyeleri art arda vermemen. Örneğin Pazartesi Gervit Salı günü de Bt Amin Forte şeklinde verilmemeli, araya 3-4 gün mesafe konulmalı.
Pzt Gervit,Çarşamba Probiyotik,Cuma Bt Amin Forte şeklinde verebilirsin örneğin.
Kurşunla seyahat etmeden evvel de 3-4 gün öncesinden onu hazırlarsın, probiyotik ve vitamin verirsin farklı günlerde. İshal kabızlık gibi sindirim problemlerinde de o hafta 3 gün art arda her gün yenisini hazırlayarak probiyotik verirsin.

Yumurta maması dediğiniz tam olarak ne oluyor?

Geri