Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Arkadaşlar canlılara probiyotik desteği vermek tahmin ettiğinizden çok daha fazla önemlidir. MİKROBİYATA HER ŞEYDİR. Ve bu insanlar da dahil her canlı için geçerlidir.
Peki hangi probiyotik ? İdeal probiyotik premiksinin ( takviye ürününün ) içeriği nasıl olmalı :
Normalde herhangi bir probiyotik ürününü aldığınızda ondan fayda görürsünüz bu ayrı bir konu. Ama bu fayda yeterli midir değil midir gelin tartışalım. Ve probiyotik takviyelerinin neler içermesi gerektiğine bakalım.
Probiyotikler :
Mutlaka içermesi gereken Probiyotikler ( Mikro organizmalar ) :
Prebiyotik Bileşenler ( Mikro organizma besinleri ) :
Peki bahsettiğim içeriğin tamamını içeren ürün var mı ? Tabiki hayır. Peki şaşırdık mı tabiki hayır Ne yerli ne yabancı hiçbir ürün bu içeriğin tamamına sahip değil. Peki ne yapılmalı ? Şöyle ki ;
2 veya 3 farklı probiyotik markası alınıp karıştırılarak verilirse bu içeriğe yaklaşılabilinir. Hala yaklaşır diyorum çünkü verdiğim içerik altın oran denecek cinsten. Doktorların farklı maden sularının dönüşümlü içilmesini tavsiye etmesi gibi düşünün.
Ben devavit probiyotik ve smart Prolive ürünlerinin yarı oranda karıştırılarak kullanılmasının çok daha etkin fayda sağlayacağını düşünüyorum. İki ürün birleştiğinde verdiğim içeriğe çok yaklaşıyorlar. Birbirlerinin eksiklerini tam olmasa bile önemli ölçüde kapatıyorlar.
Probiyotik Üreten firmalar bile bu kadar etkili reklam yapmıyor Şaka bir yana asla reklam değil gerçek fikirlerimdir. Faydalı olması dileğimle
Peki hangi probiyotik ? İdeal probiyotik premiksinin ( takviye ürününün ) içeriği nasıl olmalı :
Normalde herhangi bir probiyotik ürününü aldığınızda ondan fayda görürsünüz bu ayrı bir konu. Ama bu fayda yeterli midir değil midir gelin tartışalım. Ve probiyotik takviyelerinin neler içermesi gerektiğine bakalım.
Probiyotikler :
Mutlaka içermesi gereken Probiyotikler ( Mikro organizmalar ) :
- Lactobacillus acidophilus (2 × 10¹¹ CFU/kg): Bağırsaklarda sağlıklı bir flora oluşturmaya yardımcı olur.
- Lactobacillus rhamnosus (1 × 10¹¹ CFU/kg): Bağışıklık sistemini destekler ve stres kaynaklı sindirim sorunlarını azaltır.
- Bifidobacterium bifidum (1 × 10¹¹ CFU/kg): Bağırsak sağlığını ve besin emilimini destekler.
- Bacillus subtilis (1 × 10¹¹ CFU/kg): Sindirimi iyileştirir ve patojenik bakterilerin kontrol altına alınmasına yardımcı olur. ( Bu probiyotik çok kritik öneme sahip )
- Pediococcus acidilactici (1 × 10¹¹ CFU/kg): Yüksek dayanıklılık gösterir ve bağırsak florasının dengelenmesine katkı sağlar. ( Buda çok kritik bir bakteri )
- Bunlar olmazsa olmazlar, daha da çeşitlendirilebilir.
Prebiyotik Bileşenler ( Mikro organizma besinleri ) :
- Mannan Oligosakkarit (MOS) (100 g/kg): Probiyotiklerin büyümesini teşvik eder.
- Frukto-Oligosakkarit (FOS) (50 g/kg): Probiyotiklerin bağırsakta tutunmasını ve çoğalmasını artırır.
- İnülin (50 g/kg): Bağırsak sağlığını destekleyen güçlü bir prebiyotik. Probiyotikleri besler.
- Proteaz (500,000 IU/kg) : Proteinlerin sindirilmesini kolaylaştırır.
- Amilaz (300,000 IU/kg) : Nişasta ve karbonhidratların parçalanmasını ve sindirilmesini destekler.
- Selülaz (250,000 IU/kg ): Liflerin sindirilmesine yardımcı olur.
- Ksilanaz (200,000 IU/kg): Bitkisel kaynaklı diyetlerde lif sindirimini artırır.
- Fitaz (200,000 IU/kg) : Fosfor ve diğer minerallerin emilimini iyileştirir. ( Mesela yumurtlayacak dişi için altın değerinde )
- Beta Glukan (10 g/kg): Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Humik Asit ve Fulvik Asit (20 g/kg): Bağırsak sağlığını destekler ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. ( Bu iki katkı maddesi de çooook kritik öneme sahip )
- Sindirim sisteminin düzenlenmesi.
- Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi.
- Stresin azaltılması ve genel sağlık desteği.
- Besin emiliminde artış.
- Üretimde verimin artması
- Yavru gelişiminin sorunsuz ve hızlı olması
- Hastalık ihtimalinin azalması
- Atık yem oranının düşmesi ve yemden yararlanımın artması
- Hem ishalin hem kabızlığın ciddi oranda önlenmesi
Peki bahsettiğim içeriğin tamamını içeren ürün var mı ? Tabiki hayır. Peki şaşırdık mı tabiki hayır Ne yerli ne yabancı hiçbir ürün bu içeriğin tamamına sahip değil. Peki ne yapılmalı ? Şöyle ki ;
2 veya 3 farklı probiyotik markası alınıp karıştırılarak verilirse bu içeriğe yaklaşılabilinir. Hala yaklaşır diyorum çünkü verdiğim içerik altın oran denecek cinsten. Doktorların farklı maden sularının dönüşümlü içilmesini tavsiye etmesi gibi düşünün.
Ben devavit probiyotik ve smart Prolive ürünlerinin yarı oranda karıştırılarak kullanılmasının çok daha etkin fayda sağlayacağını düşünüyorum. İki ürün birleştiğinde verdiğim içeriğe çok yaklaşıyorlar. Birbirlerinin eksiklerini tam olmasa bile önemli ölçüde kapatıyorlar.
Probiyotik Üreten firmalar bile bu kadar etkili reklam yapmıyor Şaka bir yana asla reklam değil gerçek fikirlerimdir. Faydalı olması dileğimle
Son düzenleme: