Poposundaki şişlik

Guvaercin

Yeni Üye
Muhabbet kuşum normalde benim sesimi duyduğu an bağırarak ötmeye başlardı ama son zamanlarda hiç sesi soluğu çıkmıyor beni görmeyi bırak direkt dışarı çıkmak istemiyor ve son iki gündür poposunda şişlik olduğunu farkettik, dışkısı yayarak çıkıyor. İyotlu su içirmeye çalıştık ve arkasına iyotlu su sürdük, normalde kafesi balkon kapısının karşısında bir yerdeydi, alıp daha sıcak bi odaya koyduk ve kafesinin yarısını örttük. Sorun ne olabilir ve şişlik için ne yapmamız gerekiyor?

Son düzenleme:
Görsel açılmıyor. Video için streamable.com
Foto için hızlıresim.com kullanın

Kuş aşırı yağlı. Diyetini düzenlemeniz ve bol bol uçurmanız gerek. Yoksa hastalıklar başlar.

Son düzenleme:
Kuş dişi ise yumurta olabilir. Belirtiler var mı yazımı okuyun.

Yumurta varsa bu kilodaki kuş yumurtayı çıkaramaz. Şişliğin arttığından emin misiniz. Eminseniz bu kötü haberdir. Benim gördüğüm kadarıyla yağlı olduğu için şişlik var. Artıyorsa ciddi bir durum olabilir.

Kuş dişi ise yumurta olabilir. Belirtiler var mı yazımı okuyun.
Kuşum erkek

Yumurta varsa bu kilodaki kuş yumurtayı çıkaramaz. Şişliğin arttığından emin misiniz. Eminseniz bu kötü haberdir. Benim gördüğüm kadarıyla yağlı olduğu için şişlik var. Artıyorsa ciddi bir durum olabilir.
Son attığım fotoğraflarda şişlik artmış gibi gözüküyor. Bu arada kuş erkek

İyot sürmüşsünüz ya iyot antiseptiktir bakteriyel kaynaklı enfeksiyon şişlik varsa inmesine sebep olmuş olabilir. Fakat imkan varsa elbette kuşlardan anlayan iyi bir veterinere muayene ettirin. İyotlu su da içebilir ama dozajı çok önemli..

Geri