Parazit

psyduck10

Yeni Üye
Öncelikle merhabalar. 1,5 yasında bir muhabbet kuşum var. Bu zamana kadar vitamin damlaları vs. kullandım fakat parazit hakkında bir şey hiç kullanmadım.
Son zamanlarda fazla kaşınmaya, tüyleriyle oynamaya başladı. Başta doğalgazdan dolayı kaynaklandığını düşündüm fakat parazit olabileceğini de öğrendim. Parazit ilaclari hakkinda bilgi, öneri verirseniz çok sevinirim. Son olarak da bu ilaçlar önlem olarak kullanılabilir mi?

Herhangi bir veteriner kliniğine gidin, ivermektin içerikli sonu mec-mac ile biten kanatlılar için uygun olan dış parazit damlası çektirin enjektöre 0,5 ml (10 damla yapar) alsanız bile uzun süre yeterli olur.
İvomec alabilirsiniz misal,ivomec hem iç hem dış parazit için etkilidir.
Sonra kuşun ense tüyünü aralayın derisine gelecek şekilde sadece 1 damla damlatın,15 gün sonra aynı şekilde 1 damla daha yapınız. 1 damladan fazla damlatmamaya dikkat edin.
Sonraları ise 3-4 ayda 1 kez 1 damla yapınız.

Parazit damlası yapıldıktan sonra birkaç hafta banyo yaptırmayın ilacın etkisi için.

Herhangi bir veteriner kliniğine gidin, ivermektin içerikli sonu mec-mac ile biten kanatlılar için uygun olan dış parazit damlası çektirin enjektöre 0,5 ml (10 damla yapar) alsanız bile uzun süre yeterli olur.
İvomec alabilirsiniz misal,ivomec hem iç hem dış parazit için etkilidir.
Sonra kuşun ense tüyünü aralayın derisine gelecek şekilde sadece 1 damla damlatın,15 gün sonra aynı şekilde 1 damla daha yapınız. 1 damladan fazla damlatmamaya dikkat edin.
Sonraları ise 3-4 ayda 1 kez 1 damla yapınız.

Parazit damlası yapıldıktan sonra birkaç hafta banyo yaptırmayın ilacın etkisi için.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Tüy değişimindeyken de çok kaşınırlar bunu da belirteyim. Parazitten olmayabilir yani. Parazitten emin değilseniz yaza girişte ense damlası yapın derim 👍

Damla olarak avisencid kullanıyorum. Tüy bakımı icin faydalı olduğunu söylemişlerdi.

İnternete yazdım biyotekniğin ürünü olarak karşıma çıktı. İçerisinde ivermektin yazısını göremedim.

BİLEŞİMİ: Avisencid Deri ve Tüy Bakım ürünü; Çay Ağacı Yağı, Tarçın Yağı, Neem Yağı ve Lavanta Yağı içeren bir çözeltidir.

Diye yazıyor.

Siz tekrar kontrol edin içeriğini,ivermektin yazmıyor ise ivomec temin edin.

Geri