Pankeras sorunu mu başka bişey mi ?

omer2135

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Dişi muhabbetim kuşumun yaklaşık üç ay önce tamamen beyaz dışkı ile başlayan dışkı sorunu başladı. Daha sonradan geçtiğini düşündüm ama tekrar daha düzensiz şekilde devam etti. Veterinere götürdüm safra kesesinde problem var dedi. (Verdiği ilaçlar: Silybum marianum, digestive ve l-carnitine) Silybum marianumu yaklaşık bir haftadır kullanıyorum ama değişiklik göremedim. Farklı fikri yorumu olan yardımcı olabilir mi ?

Pankreastan ziyade karaciğerden şüphelenfim ben. İştahı ve keyfi nasıl ? Dışkı dışında herhangi bir hastalık belirtisi var mı ?

Iştahı keyfi yerinde. Ek olarak sebze yeşillik vermeye çalışıyorum bu aralar. Röntgende bir problem olmadığını söyledi. Dışkının beyaz kısmı kum gibi dağılıyor veya yeşil kısım ile beyaz kısım birleşmiyor diyebilirim başkada herhengi bir hastalık belirtisi yok. Uçmayı çok sevmezdi yağlanma problemi vardı

Karaciğer yağlanması var o zaman. Sık sık uçmaya teşvik edin iyice zayıflaması lazım. Özellikle L-karnitin vermeyi ihmal etmeyin. Ayrıca oilmix-s ürününü öneririm. Yağ yakmayı hızlandırır.

Sizce veterinerin verdiği Silybum mariaum ilacını kullanmaya devam etmeliyim mi (ınternette araştırdığımda karaciğer için yazıyor) veya başka bir kür falan denemeliyim mi? Bir hafta olmak üzere kullanıyorum ilacı bir hafta daha aralıksız kullanmak doğru olur mu

Sizce veterinerin verdiği Silybum mariaum ilacını kullanmaya devam etmeliyim mi (ınternette araştırdığımda karaciğer için yazıyor) veya başka bir kür falan denemeliyim mi? Bir hafta olmak üzere kullanıyorum ilacı bir hafta daha aralıksız kullanmak doğru olur mu
Kullanın sorun olmaz. Ama çok daha önemlisi hareket etmesi. Dal darı ve karbonhidrat oranı yüksek tohumlar vermeyin. Protein oranı yüksek keten tohumu gibi yemlere ağırlık verin

Probiyotik temin edin,kanatlı oil prozim öneririz. Plus olanı da var onu almayın eğer vitamininiz varsa.

Rohnfried in probiyotiğini kullanıyorum. Sizin dediğiniz daha mı iyi olur yada farklı işleve mi sahip ?

Rohnfried in probiyotiğini kullanıyorum. Sizin dediğiniz daha mı iyi olur yada farklı işleve mi sahip ?
Röhnfried içinde tek bakteri suşu var.
Kanatlı oil prozimde çok bakteri suşu var ve enzim de içeriyor geniş içerikli profesyonel bir ürün.
Bu arada bakterilerin de iyi var kötüsü var,probiyotikler faydalı bakteri içerirler ve vücudu savunurlar kötü bakterilere karşı.

Anladığım kadarı ile sizin dediğiniz ürün hastalık oluştuktan sonra faydalı olabilecek ürün. Ayrıca şuan veterinerin verdiği ürünler var onları kullanıyorum beraber kullanmada sorun olur mu sizce yazıldığı ürünler faydalı mi(yukarıda belirttim yazıldığı ürünler)

Anladığım kadarı ile sizin dediğiniz ürün hastalık oluştuktan sonra faydalı olabilecek ürün. Ayrıca şuan veterinerin verdiği ürünler var onları kullanıyorum beraber kullanmada sorun olur mu sizce yazıldığı ürünler faydalı mi(yukarıda belirttim yazıldığı ürünler)
Probiyotik her zaman kullanılabilir bir şeydir,hasta olmadan önce de sonra da kullanılabilir. Bir ilaç değildir ama vücudu savunmaya yarayan profesyonel üründür.

Veterinerinizin verdiği ürünlerin hiçbiri ilaç değil. Silybum marianum deve dikeni bitkisidir faydası var güzel bir bitki.
Digestive dediğiniz şey sindirim demek.
L carnitin ise yağ yakıcı bir ürün,metabolizmayı hızlandırır.
Takviye bunlar. Bu ürünleri kullanırken probiyotik kullanılmasında bir sakınca yok. Aksine probiyotik zaten düzenli olarak verilmelidir örneğin haftada 3 kez. Ama probiyotik diye alınan ürün İçinde ayriyeten vitamin de varsa eklenmiş ise o zaman doğru dozajda ve doğru programda vermek gerekir vitaminden kaynaklı. Çünkü sık aşırı vitamin vermek zararlıdır. Sizin kuşunuz obez mi? Kuşunuz kaç gr?

Son düzenleme:
Kuşum hastalik öncesinde obezdi diyebilirim yağlanma vardı. Her ne kadar kafes kapısı açık olsa bile uçmayı sevmiyordu. Hastalıktan sonra zayifladi gibi ama carnitin vitaminini daha kullanmadım. Son gittiğimde kaç gr olduğunu veterinere danışmayı unuttum ama yaklasik 40-45 gr vardir. Ayrıca şunu da anlayamadım veterinerin neden ilaç yazmadi da normal takviye vitaminler verdi. Sonuçta ben duzenli vitamin kullanıyordum ilaç yazmasi daha iyi olmaz mıydı?

Kuşum hastalik öncesinde obezdi diyebilirim yağlanma vardı. Her ne kadar kafes kapısı açık olsa bile uçmayı sevmiyordu. Hastalıktan sonra zayifladi gibi ama carnitin vitaminini daha kullanmadım. Son gittiğimde kaç gr olduğunu veterinere danışmayı unuttum ama yaklasik 40-45 gr vardir. Ayrıca şunu da anlayamadım veterinerin neden ilaç yazmadi da normal takviye vitaminler verdi. Sonuçta ben duzenli vitamin kullanıyordum ilaç yazmasi daha iyi olmaz mıydı?
Antibiyotik ve benzeri ilaçların vücudu onarmasındansa takvilerle vücudun kendi kendini onarma imkanı varsa çok daha iyidir. İnsanlar kullanayım ilacı 3 günde tüm sorunlar çözülsün istiyor ama böyle bir dünya yok. Önleyici tedavi ile hastalığı önlemek en pratik yoldur. Eğer hastalanmışsa da mümkünse antibiyotiksiz tedavi etmek yararlı olacaktır. Antibiyotik şartsa o ayrı tabi. Sizin kuşta probleme neden olan şey hareketsizlik ve obezlik. Onu çözmelisiniz. Carnitini daha kullanmamış olmanız büyük hata mesela. Kullanın önerilen dozda hatta haftada 2 demişse 3 kez kullanın.

Geri