Aynen katılıyorum. Sultan Papağanı da çok hırçın bir tür. Alexander, Pakistan'a göre daha sakin bir tür mü hocam? Ben 2 yıldır bekliyorum benim pakistanlar alışsın diye ama artık pes ettim. Geri de veremiyorum. Yavruları olursa beslerim diye düşündüm.Sultan papağanlarıda doğru eğitim verilmezse ısırdığı yeri kanatır kedi gibi tıslar bana kalırsa Alexander papağanınıda düşünmelisiniz
Alexander bir tık küçük değil miydi? Ben Pakistan papağanını kendime daha yakın görüyordum boyutundan dolayıSultan papağanlarıda doğru eğitim verilmezse ısırdığı yeri kanatır kedi gibi tıslar bana kalırsa Alexander papağanınıda düşünmelisiniz
Hocam siz hem yetişkin hem de eşli almışsınız ele alışmaması doğaldır.Merhaba Ahmet Bey. 2 pakistan papağanım 2 de muhabbet kuşum var. Pakistan papağanlarını alalı 2 yıl oldu, Her ikisi de 3 yaşına yakınlar. Pakistan papağanlarını ele alıştırmak çok zordur. Eğer elime gelsin diye düşünüyorsanız uzak durun. Ben alırken petshopa defalarca sordum ele gelir mi, alışır mı diye, alışır dedi. Ama 2 yıldır hiç elime alamadım. Çok kötü ısırır. Bunlar yabani hayvanlar, insana alışmaları çok zordur. İnsan elinde doğanlar alışabilir ama bir süre sonra onların da saldırganlaştığını duymuştum. Sultan Papağanı hakkında çok bilgim yok ama çok iyi bir arkadaş olduğunu çok gördüm. Elinize alışsın istiyorsanız kesinlikle Sultan Papağanı tavsiye ederim.
Maalesef hocam aldığımda 3 aylık yavruydu, 6 aylıkken de eş aldım yanına yalnız kalmaması için. O eşine kavuştu biz yalnız kaldık ama olsun böyle mutlu gibi. Evcil bir kuş alacaksanız Pakistanı kesinlikle önermem.Hocam siz hem yetişkin hem de eşli almışsınız ele alışmaması doğaldır.
O gördüğünüz papağanlar %99 elde doğmadır. Benim Pakistan kesinlikle yakalama. Meşhur bir tır devrilme olayı vardır, duyduysanız. İstanbul'da papağan dolu bir tır devrilmiş 2012'de ve papağanlar sağa sola dağılmış. Bunlar onların bebeleri.Yavruyken alınan Her kuş eğitilebilir bence. YouTube’ da görüyorum Pakistan papağanını ve çok evciller açıkcası sultan papağanı küçük olduğundan almak istemiyorum ama onlar kendilerini daha fazla sevdiriyor. Bi yandan da Pakistan da çok oyuncu ve kafesi de maliyetli olacaktır. Anlayacağınız hala kararsızım :/
İllaki pakistan alacaksanız mavi olan türden alın yeşiller genellikle yakalama oluyor arkadaşın dediği gibiYavruyken alınan Her kuş eğitilebilir bence. YouTube’ da görüyorum Pakistan papağanını ve çok evciller açıkcası sultan papağanı küçük olduğundan almak istemiyorum ama onlar kendilerini daha fazla sevdiriyor. Bi yandan da Pakistan da çok oyuncu ve kafesi de maliyetli olacaktır. Anlayacağınız hala kararsızım :/
Yeni yeme düşmüş alacağım için yakalama olma ihtimalinin çok düşük olacağını düşünüyorum.İllaki pakistan alacaksanız mavi olan türden alın yeşiller genellikle yakalama oluyor arkadaşın dediği gibi