melisaalev1
Yeni Üye
Merhaba bilen birileri varsa cevaplarsa çok sevinirim. Benim kuşum iki gün önce öldü. Hastalığı karaciğer büyümesiydi bu yüzden nefes almakta zorlanıyordu. İlk başta veterinere götürdük antibiyotik verdiler hastalığın ne olduğunu bilmeden 1 hafta kullandık kuş toparladı kendini. Fakat 1 hafta sonra gene aynı şekle döndü tekrar götürdük busefer röntgen çekilmesi gerek diyerek bizi avcılardaki hayvan hastanesine gönderdiler. Onlar da kuş nefes almakta zorlanıyor diye stres olup ölmesin diyerek ilk antibiyotik ve vitamin verdiler 3 gün sonra gelin röntgeni çekelim dediler. 3 gün sonra yine nefeste zorlanıyodu fakat azcık da olsa o günden iyiydi ve röntgeni çektiler. Hastalığını söylediler.ve ilaç yazdılar verdikleri ilaçlar şunlar. L carnitin , silybum marianum. Bunları kullanın 3 gün sonra yine gelin antibiyotiğe devam edip etmeyeceğimize bakalım dediler. Biz ilaçları almaya gittikbir veterinerden onlar da bu kadar ilaç az ben daha yanında başka şeyler de veriyorum hastalarıma diyerek aynı markanın multivitaminini ve aleo verasını verdiler. Bunları kullandık 3gün boyunca. Kuş az da olsa yemek yiyordu fakat götürmeden son gün resmen hiç yemek yemedi akşam biraz yedi. Gene götürdük oraya. Kuşunuz çok zayıf dedi. Bu şekilde toparlayamaz. Beslemeniz lazım diyip orda kendi besledi bize de aynı mamadan verip 3 saatte bir suyla karıştırıp 10 damla şeklinde şırıngayla verin dedi ismi versele laga a21 bununla besleyin yine 3 gün sonra tekrar gelin dedi. O gün onu besledik akşama kadar dediği gibi akşam 8 gibi iyice kötüleşmeye başladı zaten ayakta durmakta zorlanıyodu o wkşam artık iyice kötüleşti ve dayanamadı zaten hem ayakta duramıyordu hem nefes alamıyordu ve öldü o akşam. Ben merak ediyorum verdikleri her şey doğruydu da hwstalığı çok ilerlediği için mi öldü yoksa başka bi yöntem uygulasalardı yaşayabilirmiydi diye. Yardımcı olursanız çok sevinirim çok üzgünüm.( bu arada kuş ilk hastalanmaya başladığında tarttığımda 44 gramdı son zamanlarında tartmamıştım ama bence çok farklı değildi) Fotoğraf yüklenemeyi bilmiyorum söylerseniz röntgen fotoğrafını da koymak isterim.