Selamlar. Dişi muhabbet kuşum Maviş yaklaşık 6 aydır bizimle. Pencereden uçarak evimize girmiş bir Tanrı misafiri Bu aralar tüy dökümüne girdiğini düşünüyordum. Yulaf tohumu da yemle beraber vermeye başladım. Tüy kapsüllerinin oluştuğunu vs görebiliyorum. Ancak ceresi aylardır kalınlaştığı ve keratinize bir hale geldiği için sağlığından emin olamadım. Instagramda öz-vet veterinerlik paylaşımlarında cere kalınlaşmasının normal olmadığını okuyunca şüphelerim arttı. Acaba ceresi kandida vs benzeri bir oluşuma sahip olabilir mi? Uzman diş hekimiyim kandidanın ne kadar agresifleşebileceğini maalesef biliyorum .Belki de evham yapıyorumdur. Siz deneyimli forum üyelerine danışmak istedim. Fotolarını da alta ekliyorum.
Genel durum bilgisi olarak:
-Kızımın iştahı ve aktivitesi yerinde.
-4 aydır yanında erkek muhabbet kuşu da var. İyi anlaşıyor gibiler ama çiftleşme belirtisi göremedim.
-Kullandığımız yem versele laga. Haftada bir petshoptan aldığımız alpha fox marka bir multivitamin veriyorum. Haftada birkaç kez yeşil elma ve nane de yiyorlar.
-Genel temizliklerine çok dikkat ediyorum. Gün aşırı kafes altı temizleniyor. Dışkıyla temasları olmasın diye özen gösteriyorum.
Genel durum bilgisi olarak:
-Kızımın iştahı ve aktivitesi yerinde.
-4 aydır yanında erkek muhabbet kuşu da var. İyi anlaşıyor gibiler ama çiftleşme belirtisi göremedim.
-Kullandığımız yem versele laga. Haftada bir petshoptan aldığımız alpha fox marka bir multivitamin veriyorum. Haftada birkaç kez yeşil elma ve nane de yiyorlar.
-Genel temizliklerine çok dikkat ediyorum. Gün aşırı kafes altı temizleniyor. Dışkıyla temasları olmasın diye özen gösteriyorum.