Nefes alırken ses çıkartıyor

AsiBulut

Meraklı Üye
Kuşum bunu sadece yem yerken ve oynarken yapıyordu, eğlendiği için sanmıştık ama artık nefes alırkende böyle sesler çıkartıyor. Tık tık nefes almaya başladığında karadeniz pet den röhnfried atemfrei aldım suyuna katıyorum ama şimdi sadece tık tık nefes almıyor ayrıca böyle sesler çıkartıyor. Her zaman yapmıyor ama nefes alırken çıkarttığı bir ses olduğu belli. Arada ağzına bir sıvı geliyor, kusmuyor ama yuttuğunu duyabiliyorum. Su içerkenki çıkardığı ses gibi ses geliyor çünkü. Dışkısında bir problem yok, nefes alırken kuyruğu sekiyor. (eskiden olmuyordu o yüzden yok demiştim)

Sabah veterinere video atacağız ama veterinerimiz kanatlı hekimi değil, eskiden üretim yaptığı için bilgisi var sadece. Paragöz biri değil ve bizi kanatlı veterinerine yönlendirebilir. Daha önce pek çok kez götürdük veterinere ama şuanda götürebilecek durumda değiliz maddiyat açısından. Evde ne yapabilirim? Başka çare yoksa mecbur götürücez tabiiki.

Yumurta maması yaptım hepsini bitirdi. Arada kekik çayı yapıyorum onuda bayılarak içiyor ama tohum yem ve dal darı konusunda iştahsız. Birde atemfrei kullanıyorum. 😔

Annem çam terabentin yağı sürdü şimdi kafes örtüsüne nefesi açılsın diye. Umarım iyi gelir.

Doksisiklin yada amoksisilin etken maddeli bir antibiyotik başlamalısınız. Beşeri veya vet ilacı olabilir hangisini kolay bulursanız artık..

Doksisiklin yada amoksisilin etken maddeli bir antibiyotik başlamalısınız. Beşeri veya vet ilacı olabilir hangisini kolay bulursanız artık..
Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın yanlışlıkla bildirimi silmişim galiba. Sizin önerdiğiniz bir ilaç varmı peki? İlaç ismi olarak.
Bu arada bugün tık tık nefes aldığını duymadım ama uyanıkken bazen garip sesler çıkartıyor, yem yerkende sürekli çıkartıyor garip sesler. Ama tık tık nefes almadığı için kuyruğu sekmiyordu bugün.

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın yanlışlıkla bildirimi silmişim galiba. Sizin önerdiğiniz bir ilaç varmı peki? İlaç ismi olarak.
Bu arada bugün tık tık nefes aldığını duymadım ama uyanıkken bazen garip sesler çıkartıyor, yem yerkende sürekli çıkartıyor garip sesler. Ama tık tık nefes almadığı için kuyruğu sekmiyordu bugün.
Geçmiş olsun.Kuşunuzun güncel videosunu,elinizde varsa tık tık nefes alırken olan videosunu paylaşabilir misiniz?Daha kolay yardımcı olunur.(Videoyu streamable.com)(Dışkı resmini hızlıresim.com a yükleyip linki burada paylaşır mısınız?)Yukarıda video varmış,bende açılmadığı için görememişim)

Aslında ilaç öncesi eczaneden iyot damla alıp yarım suluğa 1 damla şeklinde 3 gün verelim. Bir ihtimal işe yarayabilir.

Geçmiş olsun.Kuşunuzun güncel videosunu,elinizde varsa tık tık nefes alırken olan videosunu paylaşabilir misiniz?Daha kolay yardımcı olunur.(Videoyu streamable.com)(Dışkı resmini hızlıresim.com a yükleyip linki burada paylaşır mısınız?)Yukarıda video varmış,bende açılmadığı için görememişim)
Şuanda tık tık yapmıyor evet ama yukarıdaki videoda dikkat ederseniz çıkardığı sesin arasından tık tık sesler çıkartıyor aynı anda kuyruğu sekiyor (şuanda evde değilim yinede isterseniz eve gidince atarım)

Şuanda daha hareketli, yem yerken çıkardığı sesler devam ediyor ama eskisi kadar yüksek değil. Yine garip sesler ama daha kısık tonda. Üstelik güzel güzel ötmeye başladı. (Genelde çığlık atar gibi, sinirli gibi ötüyordu.) Çıkardığı sese göre yine güncelleme yapabilirim buraya, geçtimi veya devam ediyormu diye. Çok sağolun.

Ama bir sorum daha vardı, muhabbet kuşumun (garip sesler çıkartan) suluğunun dibinde toz gibi şeyler oluyor. Eskiden olmazdı hatta yem kabuğu bile düşürmesin diye suluk ve yemliği kafesin iki farklı tarafına taktım. Ama bi süredir sürekli bu toz var. Sultan papağanımın suluğunda olmuyor bu toz sebebi nedir acaba? Yem tozu olabilirmi veya mantar gibi bir şeymi? Soruyorum çünkü hiç olmazdı böyle. Yarım günlük suda bile çıkıyor bu toz. Ve sultan papağanımın suluğuna göre içi çok vıcık vıcık oluyor. 😔

Suluk eski değil rengi öyle düzenli olarak yeni suluk alıyorum.

Yem tozudur onlar. Gelenelde sindirim sorunu yaşadıklarında veya stresli olduklarında yemi nemlendirmeye çalışırlar.ciddi problem değil ama devam ederse yazın. Yarın veya öbür gün ses kesilir diye düşünüyorum..

Geri