Ne yapabiliriz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sweet000
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sweet000

Yeni Üye
Muhabbet kuşumuz paşa 3-4 yaşlarında. Yaklaşık 5-6 ay önce ayağında incinme benzeri bi sorun oluştu. Evde değildik bu sırada. Kafeste tek başınaydı. Yürümesinde sorun yoktu o sıralarda. Sonradan tünekten düşme , sıkı tutamama , tırmanırken kayma gibi şeyler oldu. Şu anda kullanamıyor ayağını. Başta veterinere götürmüştük. Röntgen çektiğinde kırık olmadığı görülmüştü , yağ ile masaj tavsiye etmişlerdi. Düzelmedi , ilerledi. Şuan ayağını hissetmiyor büyük ihtimalle. Tutma gücü yok. Kalçasında şişme var , kalçasının ufak bir bölgesinde tüy dökülmesi ve renk değişimi var. Beyaza çalıyor rengi. Yerde yaşıyor şuan. Tırmanma yeteneği 0. Son 2 gündür halsizliği var , uyuma halinde. Yeme içmesinde sorun yok. Kalp hızlı atıyor ve nefesi normale göre hızlı. Acaba enfeksiyonu mu var ? Çevredeki veterinerler bilgili değil pek. Kaliteli bir veteriner yok. Bir yer bulabildim , ona götürmeyi düşündüm. Burdan yardım edebilecek biri var mı acaba ?

Merhaba,
Kuşun videosunu paylaşın,streamable.com sitesini kullanabilirsiniz. Ayrıca dışkılarına da bakalım,kafes tabanına beyaz peçete serin,kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya foto atın hızlıresim.com sitesini kullanabilirsiniz.

Dışkısında sorun yok hocam , normal renginde , normal şeklinde. Cıvık değil. Herhangi bir değişim yok.

Kuşun alt bölgesi anormal geldi gözüme. Kuşunuzun durumu kritik olabilir. Kanatlı kuş kliniğine veya kuşlara bakan egzotik hayvan kliniğine gidin acilen.
Kuşun alt kısmında şişlik mi var?

Daha çok kalçasında şişlik var , alt tarafında değil. Alt tarafı yeşil olması yerde durmasından kaynaklanıyor eğer orayı diyorsanız.

Ayağına dokununca hissetmiyor zaten , ama en azından hareketli olsun. O beyazlık ne olabilir acaba. Son zamanda oldu orası. Ayağı bir zamandır böyle. Felçli büyük ihtimalle.

Daha çok kalçasında şişlik var , alt tarafında değil. Alt tarafı yeşil olması yerde durmasından kaynaklanıyor eğer orayı diyorsanız.
Niye yeşil? Altta boya mı var? Tabanda durmak kuşun rengini değiştirmez ki. Siz olayın ciddiyetini anlamadınız sanırım,ben sizin kuşta bakteriyel,parazit vs kaynaklı ya da tümörden şüpheleniyorum. Kuşun poposunun fotoğrafını ve dışkılarının fotoğrafını atın. Bize kuşunuzu anlatın detaylı. İştah enerji durumu ne,kilosu ağırlığı kaç gr,öğürme kusma vs var mı

Kusma öğürme yok , yeme ve içmesinde problem yok , normalde yediği kadar yiyor

Röntgen fotoğrafı var mı sizde? Varsa atın bi bakalım.

Kusma öğürme yok , yeme ve içmesinde problem yok , normalde yediği kadar yiyor
Ben genelde yanındayım , yem ve su içmesinde azalma görmedim. Gram olarak nasıl ölçerim tam bilmiyorum , gözle bir şey fark edilmiyor zayıflama olarak , gram olarak tartı yok evde. Enerji olarark son 2 3 gündür azalma var. Hareketi azaldı baya. Ayağı sorunlu olsada dışarda baya hareketliydi. Uçmasında da problem yoktu. Suan öyle hareketli degil. Dediğim gibi son 2 3 günde azaldı baya hareketi.

Röntgen fotoğrafı yok ne yazık ki. Ama sanirım kendi imkanlarımla şuan bir şey yapamayacağim gibi. Yemi her zamanki yemi. Kapalı. Suyuna düzenli ya az limon ya da vitamin koyuyoruz.

Yeşil derken yerde uyuyor , kakaları da altında birikiyor. Hep aynı yerde uyuyor. Orda birikenler sürünmüş sanırsam. Son zamanlarda dışkısını düzenli kontrol ediyoruz. Normalden bir fark göremedim. Eskiden nasılsa şuan öyle.

Ben genelde yanındayım , yem ve su içmesinde azalma görmedim. Gram olarak nasıl ölçerim tam bilmiyorum , gözle bir şey fark edilmiyor zayıflama olarak , gram olarak tartı yok evde. Enerji olarark son 2 3 gündür azalma var. Hareketi azaldı baya. Ayağı sorunlu olsada dışarda baya hareketliydi. Uçmasında da problem yoktu. Suan öyle hareketli degil. Dediğim gibi son 2 3 günde azaldı baya hareketi.
O beyazlama da son bir haftadır belirgin oldu. O bölgedeki tüyler de dökülmüş. Orası belirgin olmaya başlayınca hareketi azaldı.

Geri