Şakircan Şenşakrak
Emektar Üye
bende de hala tık yok...
:/ cıftlesdılerde neden yumurtlamıorlar valla senın kusları anlamıorum benım jumbo bıle lutınoya tecavuz edıordu dun resmen ayak atmıs zorla ustune cıkmıs dısı bagrıor erkek ınmıor ustunden en son tunekden dusduler yoksa erkek ısı bıtırıordu cok kızısmıs ama ben en cok bunlara sasırdım gelelı 11 gun oldu dısı hemen gebe kaldı hayvan bu 1 haftaya yumurtlıcakdır emınım buna yaglanma yok busefer gecendede yumurta sandıydım yaglanma cıkmısdı yabende de hala tık yok...
şakır bır guzel haberım daha var sımdı aldım lutıno ve jumbo az once cıftlesmısler masallah yumurtalar pes pese gelıor heraldebende de hala tık yok...
deme ole kardesım yaza dogru belkı bısıler olur her kus hemen yapıcak dıe bısı yok sonucda tek cıft bakıyorsunbenimde tünekten düşüyorlar bazen patırtı sesini duyuyorum ama gözle göremedim o anı hiç. yok ya benim kuşlardan bi cacık olmaz ben artık eminim. öyle boş beleş beslicem artık
utandırıcaklar senı bak gor yıne soluom buarada eve geldım yumurtaları dınledım tek tek bırınden ses gelıor baya sanırım 2ci yumurta cıkıcak olan bu gece yada yarın sabah cıkar dıe dusunuorum bakalım hayırlısıyla cıksınlarda foto atıcam cıkıncaümidi kestim valla. heveslendim okadar ama hevesim kırıldı artık iyice. olmayınca olmuyor işte. neyse artık öyle kendi hallerindeler yaparlarsa seviniriz yapmazlarsa da umrumda değil bu saatten sonra veririm yemlerini sularını ha yaptılar ha yapacaklar diye strese girmem daha fazla. beklemiyorum yani bi cacık olmaz benim hıyarlardan
amın aynen kardesım da once 2 yavru kaybettık bu sefer 4 dolumuz var ınsallah bunda kaybetmıcez bısı ogrendım bos yumurtaları almıcaksın yavruya destek olucak ezılmemesı ıcın ben o hatayı yapıp almısdım ezılerek olduler sımdı ellemedım 2 bosda duruor yavrular en kucugu 10 gunluk olana kadar almıcam sabaha ınsallah yavruyla acıcaız gozumuzu burayada hemen fotosunu atıcam bı sekılde olmadı aksaminşallah utandırırlar. da ben pek zannetmiyorum. senin şimdi elindeki ilk yavrular olacak dimi bu çıkanlar
ınsallah kardesım bu seferde uzulmek ıstemıyorum :/ yumurtayı kulagıma koydugumda tık tık dıe sesler gelıor sankı kabugu kırmaya calısıor gıbı sabırsız cıkmak ıstıor hemen flashla bakdım zaten komple dolmus yumurta cıkdı cıkıcak gıbı yarın ınsallah guzel haberlerle donucem yıne nasıpsehadi bakalım bekliyorum umarım busefer hayırlısı olur
havucu kesip tüm halde kafese astım, bası yorumlard gördüm kuşlar kemiriyor diyorlardı... hiç yemedi bizimkiler...Canları çekerse yerler sıkıntı yapmanıza gerek yok illahi havuç yemesine gerek yok ama siz yine de mamaya havuç katmaya devam edin .
Dediğim gibi ihtiyaçları varsa yerler yabruyken alışmadılarsa şimdi yememek istememeleri doğalhavucu kesip tüm halde kafese astım, bası yorumlard gördüm kuşlar kemiriyor diyorlardı... hiç yemedi bizimkiler...